Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Művészet- és Designelméleti Intézet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Művészet- és Designelméleti Intézet

Intézetvezető: Pörczi Zsuzsanna PhD, egyetemi docens

A Művészet és Designelméleti Intézet izgalmas, pezsgő szellemi bázisként működik a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karán. Az Intézethez tartozó három szakon képezzük a kulturális életet működtető, abban kezdeményező szerepet vállaló, arra reflektálni képes szakembereket. Ugyanakkor az Intézet a Kar művész szakjainak elméleti képzésében is jelentős szerepet vállal, oktatóink valamennyi szak hallgatóival találkoznak az úgynevezett közös elméleti kurzusokon. Oktatóink a legkülönbözőbb, a művészetekkel és a kultúrával érintkező diszciplinák képviselői. Kurátorok, designelemzők, társadalomtudósok, esztéták, PR és management területeken jártas szakemberek, művészeti menedzserek. Alapképzésünk és mesterképzéseink is specializációkkal működnek. 

Az Intézethez tartozó képzések: Designkultúra BA, Design és Művészetmenedzsment MA, és 2024 szeptemberétől Művészeti instruktor MA. Angol nyelven jelenleg a Design és Művészetmenedzsment mesterszakot indítjuk. 

Hallgatóink a művészeti élet legkülönbözőbb területein helyezkedhetnek el, a galériáktól a kulturális intézményekig. Dolgozhatnak a kreatíviparban tevékenykedő cégeknél, alapítványoknál, vagy akár oktatási intézményekben is. A művészetet támogató, működtető, művészekkel együttműködő, kreatíviparban szerepet vállaló szakemberekre ma nagy szükség van, és rengeteg lehetőség nyílik számukra. 

Nagy hangsúlyt fektetünk az értékek mentén zajló munkára, a közösségben gondolkodásra, a progresszív, kritikai gondolkodásra, az egyetem szerepének komolyanvételére a fiatal generáció támogatásában.  Meggyőződésünk, hogy hatalmas képzelőerő és nyitottság kell ahhoz, hogy a jelen kihívásai közepette képesekké váljunk tevékeny, felelős szerepvállalásra. 


SZAKMAI PARTNEREK:
Art Quarter BudapestArtus StudióBudapest Galéria, Interni Budapest, Eventuell Galéria, Designtrend Kiadó, Kiscelli MúzeumLudwig Múzeum, Madeinhungary+MED kiállítás, MNG, Kassák Múzeum, OFF Biennále, Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti MúzeumTurbina, Open Society Institute (Verzio filmfesztivál)

 


K É P Z É S E I N K

Alapképzés


Mesterképzés


Angolul tanulható mesterképzés