kommunikáció és médiatudomány mesterszak felvételi vizsga

A 2020-as általános felvételi eljárás során, a rendkívüli helyzere való tekintettel a felvételi során egy maximum 4000 karakterből álló motivációs levél megírását kérjük a jelentkezőktől.

A felvételi részleteiről e-mailben értesítjük jelentkezőinket. Ezért kérünk, hogy a jelentkezéskor megadott e-mail címedet figyeld folyamatosan.

A motivációs levél tartalmazzon:

  • egy rövid bemutatkozást,
  • eddigi felsőfokú tanulmányaid bemutatását,
  • esetleges szakmai tevékenység leírását.

Ezen kívül, kérünk, fogalmazd meg, hogy miért ezen a szakon szeretnél tanulni, illetve milyen terület(ek) érdekelnek a kommunikáció és média világában, amiben szeretnél elmélyedni.

Terjedelem: min. 3000 – max. 4000 karakter (szóközökkel együtt)

Beadási határidő: 2020. június 12.Fontos! Amennyiben angol nyelvű képzést jelöltél meg, a motivációs levelet angol nyelven kérjük beadni a megszabott határidőre.Pontszámítás

A Kommunikáció és médiatudomány mesterképzés esetében a felvételi során legfeljebb 100 pontot szerezhetsz, mely tartalmazza a többletpontokat is:

  • 60 pont szerezhető a felvételi vizsga során,
  • 30 pont szerezhető az oklevélben szereplő minősítés alapján (az oklevél minősítésének hatszorosa),
  • maximum 10 pont szerezhető többletpontként. A többletpontokról ITT tudsz bővebben olvasni!

Kreditelismerés


Kreditelismerésre akkor van szükség, ha nem teljes kreditértékű oklevéllel rendelkezel, hanem olyan szakon végeztél, amely csak további kreditek teljesítésével számíthatók be az adott mesterképzés felvételi eljárásában.

A felvételi szabályai szerint a mesterképzésre való jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség megléte. Ez lehet:

  • alapképzésben szerzett oklevél,
  • mesterképzésben szerzett oklevél,
  • hagyományos képzésben szerzett főiskolai vagy egyetemi oklevél.

Emellett az is szükséges, hogy a korábbi felsőfokú tanulmányok beszámíthatók legyenek az adott mesterszakon. Ez kétféle lehet: teljes kreditértékű vagy kreditelismeréssel figyelembe vehető végzettség.

Amennyiben nem teljes kreditértékű alapvégzettséggel rendelkezel a jelentkezés leadása után, az előzetes kreditelismeréshez szükséges dokumentumokat - kreditelismertetési kérelmet, leckekönyv fénymásolatát - küldd el nekünk levélben a felveteli@metropolitan.hu e-mail címre.

A kérelmek beadásának határideje a 2020-as általános felvételi eljárásban: 
2020. május 20.

Az elfogadott alapszakok listájáról bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.

Letölthető csatolmányok: