Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility kommunikáció és médiatudomány mesterszak felvételi vizsga | Budapesti Metropolitan Egyetem

kommunikáció és médiatudomány mesterszak felvételi vizsga

2024-es keresztféléves felvételi

A Kommunikáció és médiatudomány mesterszakra jelentkezőknek, szóbeli szakmai- és motivációs felvételi vizsgán kell részt vennie.  

Felvételi pontok:
 - motivációs beszélgetés vagy motivációs levél: 60 pont
 - oklevél minősítése alapján: 30 pont

A felvételi részleteiről e-mailben értesítjük jelentkezőinket. Ezért kérünk, hogy a jelentkezéskor megadott e-mail címedet figyeld folyamatosan!


Pontszámítás

A Kommunikáció és médiatudomány mesterképzés esetében a felvételi során legfeljebb 100 pontot szerezhetsz, mely tartalmazza a többletpontokat is:

  • 60 pont szerezhető a felvételi vizsga során,
  • 30 pont szerezhető az oklevélben szereplő minősítés alapján (az oklevél minősítésének hatszorosa),
  • maximum 10 pont szerezhető többletpontként. A többletpontokról ITT tudsz bővebben olvasni!

Kreditelismerés


Kreditelismerésre akkor van szükség, ha nem teljes kreditértékű oklevéllel rendelkezel, hanem olyan szakon végeztél, amely csak további kreditek teljesítésével számíthatók be az adott mesterképzés felvételi eljárásában.

A felvételi szabályai szerint a mesterképzésre való jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség megléte. Ez lehet:

  • alapképzésben szerzett oklevél,
  • mesterképzésben szerzett oklevél,
  • hagyományos képzésben szerzett főiskolai vagy egyetemi oklevél.

Emellett az is szükséges, hogy a korábbi felsőfokú tanulmányok beszámíthatók legyenek az adott mesterszakon. Ez kétféle lehet: teljes kreditértékű vagy kreditelismeréssel figyelembe vehető végzettség.

Miután lezárult a felvételi eljárás jelentkezési időszaka, pontosabban a hitelesítési határidő után az Oktatási Hivatal továbbítja a jelentkezők adatait a felsőoktatási intézmények felé. Jelentkezésedet ekkor fogjuk először látni.

Ezután fogjuk kiküldeni tájékoztató levelünket minden jelentkezőnknek, amelyben részletes tájékoztatást adunk a felvételivel kapcsolatos teendőkről, a kreditelismerési kérelem benyújtásának módjáról és határidejéről.

Az elfogadott alapszakok listájáról bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.