Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Virtuális kiállítótérben mutatkoznak be az OMDK díjazott alkotói | Budapesti Metropolitan Egyetem

Virtuális kiállítótérben mutatkoznak be az OMDK díjazott alkotói

  • Kezdődik
    2021. 05. 19. 18:00
  • Vége
    2021. 05. 19. 19:30
  • Helyszín
    Az eseményt online tartjuk meg

Egyedülálló, virtuális kiállítótérben mutatkoznak be az OMDK díjazott alkotói 

A koronavírus járvány miatt az élet legtöbb színtere átköltözött az online térbe. Emiatt hosszú időre le kellett mondanunk olyan kulturális eseményekről, mint a mozi, színház vagy a képzőművészeti kiállítások. 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács szervezésében megvalósult, 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának egyik szervezője idén a Metropolitan Egyetem volt (konzorciumban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karával és a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel). A különböző szekciókban annyi tehetséges fiatal művész mutatkozott be, hogy a szervezők mindenképpen szerették volna egy kiállítás keretében bemutatni a pályaműveket a nagyközönség számára. 

Így született meg a virtuális kiállítótér gondolata, mely lehetőséget ad arra, hogy egy erre az alkalomra fejlesztett online felületen bárki megtekinthesse a legkiválóbb, díjazott alkotásokat. 

A kiállítás fontos célja, hogy hosszú távon lehetőséget adjon további virtuális kiállítások megrendezésére, diplomamunkák bemutatására. 

A 16 legkülönfélébb művészeti területre - az animációtól kezdve a zenei előadáson át a szobrászatig - beérkező, összesen 386 nevezésből 107 díjat osztott ki a zsűritagozatok első, második és harmadik helyezést elérő pályázóinak alkotásait ismerhetik meg virtuális kiállításunkban. 

 
A megnyitón köszöntőt mondanak: 
Prof. Dr. Bachmann Bálint DLA, a METU rektora 
Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke 
Dr. Csizmadi Péter DLA, a METU MKK dékánja 
 
Virtuális tárlatvezetést tart: György Árpád Hunor formatervező művész, egyetemi tanársegéd, a Budapesti Metropolitan Egyetem Formatervező mesterszakának szakvezetője 

 A virtuális kiállítás megnyitóját az alábbi LINKEN lehet majd követni. 

Várunk mindenkit szeretettel a megnyitóra és a kiállításra egyaránt! 

 

IMPRESSZUM 

Üzemeltető: 
Budapesti Metropolitan Egyetem 
 
A Budapesti Metropolitan Egyetem és az Országos Tudományos Diákköri Tanács szervezésében megvalósult, 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának virtuális kiállítása. 

Projektmenedzsment: Bárkányi Judit, Csiszár Kinga, Csizmadi Péter, Szeibold Krisztina 

Tervező és fejlesztő, webtárhely szolgáltató: Art1st Design Studio Kft. 

 

A 35. OTDK Művészet- és Művészettudományi Szekciója az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közreműködésével a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból valósult meg.