Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility vezetés és szervezés mesterszak felvételi vizsga | Budapesti Metropolitan Egyetem

vezetés és szervezés mesterszak felvételi vizsga

A Vezetés és szervezés mesterszak esetében az intézmény a felvételi pontokat az oklevél két tizedes jegy pontosságú átlagából számolja ki. Felvételi vizsga nincs.

Pontszámítás

Az oklevél átlag egész száma az alábbi fix pontokkal számítandó:

  • 2-es  60 pont
  • 3-as  70 pont
  • 4-es 80 pont
  • 5-ös 90 pont

A két tizedes jegy utolsó jegyét kerekítve 0-4-ig nullára 5-9-ig  egyre, ami hozzáadódik az első tizedes jegyhez, majd az egész számhoz.

Példa:
Ha az oklevél átlag 3.66, akkor a 3-as jegyért 70 pont jár. A két tizedes a "66" az utolsó jegyét a 6-ot felfelé kerekítjük 1-re, ami hozzáadódik az első 6-hoz így 7 lesz, vagyis 70+7 =77 az oklevél átlag alapján kapott pont.

Kreditelismerés


Kreditelismerésre akkor van szükség, ha nem teljes kreditértékű oklevéllel rendelkezel, hanem olyan szakon végeztél, amely csak további kreditek teljesítésével számíthatók be az adott mesterképzés felvételi eljárásában.

A felvételi szabályai szerint a mesterképzésre való jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség megléte. Ez lehet:

  • alapképzésben szerzett oklevél,
  • mesterképzésben szerzett oklevél,
  • hagyományos képzésben szerzett főiskolai vagy egyetemi oklevél.

Emellett az is szükséges, hogy a korábbi felsőfokú tanulmányok beszámíthatók legyenek az adott mesterszakon. Ez kétféle lehet: teljes kreditértékű vagy kreditelismeréssel figyelembe vehető végzettség.

Miután lezárult a felvételi eljárás jelentkezési időszaka, pontosabban a hitelesítési határidő után az Oktatási Hivatal továbbítja a jelentkezők adatait a felsőoktatási intézmények felé. Jelentkezésedet ekkor fogjuk először látni.

Ezután fogjuk kiküldeni tájékoztató levelünket minden jelentkezőnknek, amelyben részletes tájékoztatást adunk a felvételivel kapcsolatos teendőkről, a kreditelismerési kérelem benyújtásának módjáról és határidejéről.