Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility TEDxMETU konferencia | Budapesti Metropolitan Egyetem

TEDxMETU konferencia

Az egyetem – a Magyar Nemzeti Bankkal történő együttműködésnek köszönhetően – az elmúlt évben is (2022. november 10-én) megrendezte a TEDxMETU nemzetközi konferenciát. Mivel az MNB és a METU esemény egyaránt elkötelezett a társadalmi környezet fejlesztése valamint a tudásmegosztás társadalom fenntartható fejlődése iránt  a „Kezedben a jövőd” című esemény a napjainkban túlértékelhetetlenül fontos fenntarthatóság témakörét járta körül. A konferencia célja a közgondolkodás építése a fenntarthatóság erősítésére volt. Az előadók korunk kihívásaira reagálva meséltek tapasztalataikról, egyedi elképzeléseikről és a jövőt megváltoztató ötleteikről.  

Az érdeklődők összesen 16 előadást hallhattak, amelyeket színvonalas, a fenntarthatóság témájához szorosan illeszkedő kísérőprogramok tették még teljesebbé. A rendezvény kiemelt előadói   Dr. Matolcsy György, az MNB elnöke; Dr. Tóth Ágnes, a METU elnök-vezérigazgatója; Hortobágyi T. Cirillpannonhalmi főapát voltak.  

A TEDx esemény Facebook követőinek száma meghaladta a 2900 főt, emellett TEDx esemény kommunikációja organikusan több mint  22.500 ezer fős elérést generált, és 812.800 ezer főt ért el üzeneteivel. A rendezvényt 516 néző tisztelte meg jelenlétével, és több mint százan online követték az eseményeket.