Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Szabó Bianka Anna története #metuALUMNIstories | Budapesti Metropolitan Egyetem

Szabó Bianka Anna története #metuALUMNIstories

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Szabó Bianka Anna történetét!        


Mikor és miért választottad a METU-t, mit tanultál?  

Egy óriási csalódást követően találtam rá az akkori BKF-re, és a főépületbe lépve az első pillanatban éreztem, hogy jó helyen vagyok. Végzett webdesignerként, főállás mellett kezdtem el a szakot és az ott tanultakat már a kezdetektől, fokozatosan építettem be a portfóliómba  ekkor már hat éve a szakmában dolgoztam. 2014 őszén, a diploma megszerzését követően megalapítottam önálló cégemet, a BeeCorp Studiot. Eleinte hagyományos grafikai tervezéssel kezdtem, majd az ügyféligények szerint bővítettem a szolgáltatási portfóliót. Manapság már teljes kivitelezést is el tudunk vállalni a tervezéstől, a kivitelezésen át a gyártásig, mert megvan hozzá a kellő szakmai háttér és a kipróbált partneri hálózatunk. 

 

Mesélj a karrierutadról! Hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd?  

A METU-s tanulmányaim előtt indult el a szárnypróbálgatásom, hiszen akkor már a kezemben tartottam egy szakmát és egy diplomát; több éves szakmai múlttal rendelkeztem a 3D tervezés, fotózás és videózás területén. Az i-re a pontot viszont a METU-n megismert oktatók tették fel, akik nem elméleti csomagot adtak át, hanem gyakorlati tudást és konkrét esettanulmányokat. Ezeket a tapasztalatokat az ügyfeleimnél és az oktatási, tanácsadási projektjeimnél is hasznosítom. Nagyon fontos számomra a személyes integritásom, így a márkaépítésben szerves feladatot vállalok, a garanciánkat komolyan veszem. 


Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálod leküzdeni?  

Azt szoktam mondani, hogy ez az én világom, hiszen dübörög a home office, a cégek áttértek az online kommunikációra, egyre kevesebbet nyomtatunk, természetessé vált az elektronikus szerződések használata is. Ügyfeleink közül még mindig sokan ragaszkodnak a személyes jelenléthez, így az időpontokkal néha sakkozni kell, mire mindenhova odaérek, de előfordult már, hogy a kisfiam is beült egy-egy meetingre (ő pocakban elvégzett egy marketing menedzser képzést is, így élvezi ezeket a találkozókat). Szerencsére mindenhol szeretettel fogadták, még a nagyobb partnereinknél is, ahol külsős tanácsadóként vezetek projekteket.  

 

Meséld el egy meghatározó, METU-hoz fűződő emlékedet!  

A legizgalmasabb időszakom kétségkívül a szakdolgozat leadás előtti néhány hét volt. Én mindig is úgy működtem, hogy a millió ötletből kellett egyet kiválasztanom, és mire végre összeállt a téma, váltani akartam. A konzulensem és a saját legnagyobb örömömre a második ötletem végül dolgozattá formálódott, és ezzel a témával kiállhattam a bizottság elé, letehettem a záróvizsgát.  

 

Számodra mi a siker definíciója?  

A siker egy megfoghatatlan érzés, amit az ügyfeleim tükrén keresztül tudok leginkább érzékelni. Az ő sikerük az én sikerem is.  

 

Mit üzennél az alumni társaidnak?   

Járjanak nyitott szemmel és füllel: tanuljanak, fejlődjenek, mert a tudás örök és elpusztíthatatlan. 

 

Mit jelent neked a “METU-s egykor, METU-s örökké” szlogen?  

Legfőképpen azt jelenti, hogy amikor új dolgot szeretnék tanulni, eszembe sem jut más intézmény, azonnal a METU honlapján kezdek böngészni. Nagyon szeretnék egy közgazdász diplomát, így ez a következő lépcsőfok a karrieremben. 

 

Egy elgondolkodtató kérdéssel is készültünk: mi az az egy dolog, amit általában nem tudnak rólad az emberek?   

Kevesen tudják, de nagyon nehezen oldódok fel az online konferenciahívások során, így jelenleg sokat dolgozom azon, hogy kellőképp felvállaljam a “bad hair day”-eket és azt, ha nem tökéletes az, amit a kamerában viszontlátok.

2022. 02. 14.

Hírek

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora november 24-én, Debrecenben a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében.

dikfhlfhl

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és …

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi Albizottsága és Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottsága évente Publikációs Nívódíjakat hirdet...

fdgjgfdjgfjf

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizotts&aacu …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...