Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Sajtómegjelenéseink | Budapesti Metropolitan Egyetem

Sajtómegjelenéseink


Forrás: hrportal.hu

Készségeket fejleszt és portfoliót épít az egyetem    
Míg régen az egyetemek jelentették a tudás egyetlen forrását, ez ma már nincs így - az információ napjainkban könnyedén hozzáférhető. Éppen ezért a felsőoktatási intézmények hagyományos szerepe is meg kell, hogy változzon. A fiatalok igényeiről, az alkalmazkodásról és a készségfejlesztésről beszélgettünk Dr. Tóth Ágnessel, a Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatójával. 


Forrás: saját kép

A Márkamonitor rádióműsor mai esti vendége dr. Tóth Ágnes, a METU elnök-vezérigazgatója   
Már csak néhány napjuk van a felvételizni készülő diákoknak annak eldöntésére, hogy melyik intézménybe, milyen szakra jelentkezzenek. Ennek apropóján érkezik a Márkamonitor műsorba dr. Tóth Ágnes, a Budapesti Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatója.   


Forrás: wmn.hu

A gyerekeink által majdan választható szakmák fele ma még nem is létezik! - Beszélgetés a jelen és a jövő egyetemeiről dr. Tóth Ágnessel 
Mik a legfontosabb szempontok, amelyek alapján a modern felsőoktatásnak meg kell(ene) újulnia? Mit kínál a hallgatóknak egy korszerű egyetem? Dr. Tóth Ágnessel,  a Budapesti Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatójával kerestük a válaszokat a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre.  


Forrás: blikk.hu

Mindenkiben lakozik egy kis plusz: fedezzük fel kreatív énünket! 
Az elmúlt év megmutatta, hogy a legtöbbünkben igenis él az alkotási vágy: a koronavírus miatt otthon töltött időben például sokan kezdtek barkácsolni vagy lettek profi pékek. Ezt a lelkesedést 2021-ben is érdemes megtartanunk. Bármilyen területről legyen szó, tudatosan is dolgozhatunk kreatív énünk fejlesztésén. 


Forrás: prae.hu

Mi fán terem a magyar sorozat? 
“Az iskola azt a szemléletet, kreativitást tudja megtanítani a sorozatipar leendő szakembereinek, amellyel egy produkciót, ötletet valóban minőségi módon tudnak majd kiszolgálni" – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) sorozatkészítéssel foglalkozó online meet-upján.


Forrás: noklapja.hu

Mivel lehet 700-800 ezer forintot keresni? - kérdezik a végzősök 
A pályaválasztás komoly kihívás elé állítja a végzős középiskolásokat. 

Az utolsó középiskolai évben a diákok mindenhonnan azt hallják, hogy egy életre kell szakmát választaniuk, a hosszú távra szóló döntési helyzetben pedig számtalan tényező okozhat stresszt a szülők véleményétől kezdve a személyes bizonytalanságig.  A Budapesti Metropolitan Egyetem és Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus, felsővezetői coach a pályaválasztás és a pályamódosítás előtt állóknak segít a leggyakoribb kérdések megválaszolásával. 


Forrás: civilhetes.net

Kiégés és szorongás az egyetemen 
A középiskolai évek után az egyetemi közeg nagy változás, a változást pedig a legtöbb fiatal – még ha nagy várakozással is tekint az új élményekre - stresszként éli meg. A felsőoktatásban nagyobb a közösség, új a környezet, teljesen más a tanulás menete és hirtelen számtalan különböző információforrás között kell eligazodni. Mindehhez pedig a bizonytalanság érzése is társulhat: vajon jól választottam?  


Forrás: carrie.hu

Nem magányos harcosoké a világ, hanem csoportoké, akik jól tudnak együtt dolgozni 
Az iskola a minőség iránti vágyat tudja megtanítani, azt, hogy a grafikus felismerje, ha valami még nem elég jó – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem grafikai tervezéssel foglalkozó online meet-upján. 

Az egyetem online sorozatának harmadik rendezvényén tervezőgrafikusok, képzőművészek beszélgettek alkalmazott grafikáról, az ügyféligények figyelembe vételével is megőrizhető szakmai autonómiáról. 


Forrás: unilife.hu

Ma még nem létező szakmákra kell felkészülniük az egyetemi hallgatóknak - METU 
A Metropolitan Egyetem 2020-ban teljesen új kategóriát vezetett be a felsőoktatásban. Az Alkotóegyetem egyaránt utal a piacon egyedülálló portfólió alapú képzési módszerre, az egyetem szakmai küldetésére és a METU hallgatói és oktatói közegének egyik leghangsúlyosabb jellemzőjére is. Interjúnkban Dr. Tóth Ágnes elnök-vezérigazgatóval beszélgettünk arról, hogy az elmúlt években hogyan változott meg az egyetemek funkciója, a fiataloknak milyen készségek birtokában kell lennie ahhoz, hogy ebben a folyton változó világban is sikeresek tudjanak maradni és az egyetem, hogyan tudja őket erre felkészíteni. 


Forrás: markamonitor.hu

Amit nem fényképezek le, az meg sem történt 
Sok szociofotó csak felnagyítja az adott problémát a nézőnek, ami nagyon kényelmes pozíció. De lehet mélyszegénységet érintetten, empatikusan, gondolatokat ébresztve, nem csak szánalmat keltve fotózni – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfiával foglalkozó online meet-upján 


Forrás: vg.hu

Menedzsernek vagy marketingesnek állna a legtöbb fiatal 
Országos szinten népszerűbbek lettek a levelező és önköltséges képzések, amely a Budapesti Metropolitan Egyetem szerint arra is utalhat, hogy a magyarok a pandémia hatására jobb befektetésnek tartják az oktatást. Az intézménybe is többen jelentkeztek idén: a felvételizők körében a teljesen új szakok és az angol nyelvű képzések is népszerűek.


Forrás: penzcentrum.hu

Ezt válaszolná egy mai fiatal, ha megkérdeznék: hogy éli meg a vírushelyzetet? 
A korlátozások alatt sem változtak jelentősen az egyetemisták szokásai – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem kutatásából. Az intézmény jelenlegi hallgatói körében végzett felmérés szerint a diákok többsége ugyanannyit tanul, dolgozik és mozog, mint korábban, azonban a tanulás és a testmozgás kapcsán csökkent, míg a séta, kirándulás és sütés-főzés terén nőtt a motivációjuk. A hallgatók közel fele kezdett bele valamilyen új online kurzusba, képzésbe a pandémia miatt. 


Forrás: trademagazin.hu

Koronavírus utáni rekreáció - új lendületet kaphatnak a gyógyfürdők? 
Négymillió oltottnál megnyithatnak – egyelőre a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók számára – a hotelek, fürdők és wellness-szolgáltatások. Dr. Melanie Smith, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója szerint a koronavírus után nagyobb szükség lesz a wellnessre, mint valaha, a termál- és gyógyfürdők számára pedig új lendületet hozhat a rekreáció iránti megnövekedett igény.