Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Pantheon Trivial - Rácmolnár Sándor és Wechter Ákos kiállítása | Budapesti Metropolitan Egyetem

Pantheon Trivial - Rácmolnár Sándor és Wechter Ákos kiállítása

  • Kezdődik
    2022. 01. 14. 18:00
  • Vége
    2022. 02. 11. 18:00
  • Helyszín
    B32 Galéria és Kultúrtér (Bartók Béla út 32. Budapest 1111)

Rácmolnár Sándor és Wechter Ákos Pantheon Trivial című, egyéni identitáskereséssel foglalkozó tárlata 2022. január 14-étől látogatható a B32 Galéria és Kultúrtérben. 

A kiállítást Mélyi József művészettörténész nyitja meg január 14-én, pénteken 18 órakor. A panteon kifejezés a római Pantheon templom nevéből ered, amelyet a rómaiak valamennyi, a birodalom területén tisztelt istennek szenteltek, akiknek nem volt külön templomuk Rómában. Rácmolnár Sándor és Wechter Ákos legújabb tárlata a 21. század első felének zűrzavarában fogódzkodókat, támpontokat kereső egyén identitáskeresésével foglalkozik. Sokféle istenből lehet választani. A ma létező fejlett társadalmaknak nincs egységes inerciarendszere, ez a keresés tele van buktatókkal, tévedési lehetőségekkel. A komoly téma ellenére ne borongós disztópiákra számítson a látogató – a két alkotó művészetének fontos eszköze a groteszk, mint módszer, – ami stilisztikailag is közel hozza egymáshoz a képeket.  

A tárlat 2022. február 11-ig minden hétköznap 10-18 óráig tekinthető meg (rendezvények függvényében) a 11. kerületben, a Bartók Béla út 32. címen található B32 Galéria és Kultúrtérben. 

A kiállítás és a megnyitó a hatályos járványügyi intézkedések betartásával látogatható. 

Facebook esemény ide kattintva érhető el.