Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Oktatási egységek | Budapesti Metropolitan Egyetem

Oktatási egységek

A METU Művészeti és Kreatívipari Karának képzései 5 tanszéken és egy intézeten belül működnek:

Animáció és Média Design Tanszék
Divat és Textil Tanszék
Építészet és Design Tanszék
Mozgókép Tanszék
Vizuális Kommunikáció Tanszék
Művészet- és Designelméleti Intézet

Intézményünk magyarországi viszonylatban egyedülállóan sokrétű képzésekkel büszkélkedhet. Fontos, hogy a média- és a mozgókép művészeteket, valamint az alkalmazott művészeteket tanuló növendékeink közös projektekben ismerjék meg egymás szakterületeit. Kiemelkedő hallgatóink művészeti-tudományos műhelyünkben lehetőséget kapnak a kreatív iparban is hasznosítható vizuális kísérletek folytatására, az országos és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon való megmérettetésre.

„Művészeti és Kreatívipari Karunk képzései már a jövő kihívásainak megfelelő gondolkodás és képességek fejlesztésére koncentrálnak. Sokrétű, szinergiára törekvő művészeti ágakban oktatnak alkotó művészek, gyakorló szakemberek és tudományos kutatók. Meggyőződésünk, hogy csak a kísérletező, útkereső és a világ történéseire nyitott művészeti oktatás vezet eredményre, csak így lehet összemérhető hallgatóink tudása a világ más alkotóival. 

A METU tanárai szakmai tapasztalataik átadása, és következetesen támogató oktatói magatartása mellett, az Egyetem leendő hallgatóitól, egyben a jövő művészeitől függ, mennyire leszünk sikeresek céljaink elérésében.” 

LEGYÉL TE IS A METU ALKOTÓ TAGJA!