Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Object Calligraphy kiállítás | Budapesti Metropolitan Egyetem

Object Calligraphy kiállítás

METU lehetőséget kapott arra, hogy az MNB Arts&Culture Kortárs Művészeti Gyűjtemény nemzetközi kiállítássorozatának Abu Dhabi-i tárlatához csatlakozzon és bemutatkozhasson egy önálló művészeti installáció megtervezésén keresztül mint kiemelkedő művészeti és kreatívipari képzőhely. Az előzetes elvárás alapján az MNB Arts&Culture Picto/Graphy: Calligraphies, Signs, Gestures and Images című kiállítás kurátori koncepciójához illeszkedő, de önálló kurátori elképzelés mentén felépített művészeti installáció megvalósítása volt a cél, melyen keresztül az Egyetem a művészeti kari teljesítményt mind hallgatói, mind oktatói oldalról meg tudja mutatni nemzetközi színtéren. 

A kiállítás megvalósítása azt a célt szolgálta, hogy nem csak a hallgatók, de az oktatók mint alkotók is megjelenhessenek nemzetközi környezetben, valamint lehetőséget biztosított arra, hogy az Egyetem először valósítson meg Európán kívül  olyan művészeti kiállítás, mely önmagában is művészeti értékkel bír, mindezek által erősítve a Budapesti Metropolitan Egyetem szakmai hírnevét. 

A kiállítási koncepció megalkotásakor cél volt, hogy olyan installáció jöjjön létre, mely hazai és nemzetközi színtéren akár újra bemutatható, könnyen átalakítható és bővíthető. Mind a kiállított tárgyi anyag, mind a kiállítás vázát jelentő installációsrendszer is bővíthető, így ezzel a tartalmi rugalmassággal folytonosan megújítható és adott helyszínekhez szabható. 

A kiállításon összesen nyolc volt és jelenlegi egyetemi hallgató munkáját mutatta be az Egyetem az oktatónk által tervezett és kivitelezett installációs rendszeren. Az installációs rendszer tervezésekor az időtállóság és fenntarthatóság kiemelt elvárások voltak.