Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nyelvi szintfelmérő | Budapesti Metropolitan Egyetem

nyelvi szintfelmérő


Milyen nyelvi órát vegyek fel?

Mielőtt elolvasnád a nyelvi szintfelmérőre vonatkozó információkat, érdemes a szakokhoz tartozó képzési iránytűt átnézned, mivel ott a meglévő nyelvtudásod függvényében teszünk ajánlásokat az egyes nyelvi órák felvételére. Érdemes még megnézni a szakodra vonatkozó nyelvi követelményeket is a Nyelvvizsga menüpontban.

Miért kell szintfelmérőt írni?

A nyelvi szintfelmérő célja, hogy a nyelvórákon a szintednek legjobban megfelelő csoportba kerülj. Épp ezért nem érdemes semmiféle segítséget igénybe venni a felmérő kitöltésekor. A szintfelmérő eredményének semmilyen következménye nincsen.

Hol található a szintfelmérő?

A CooSpace felületen a nyelvi szintfelmérő nevű színtéren.

Kinek kell nyelvi szintfelmérőt kitölteni?

Aki olyan nyelvi órát vesz fel, amelynek előfeltétele a szintfelmérő (nyelvi alapozó I.; intenzív nyelvi alapozó I.; középfokú nyelvvizsga előkészítő I.; gazdasági szaknyelv I.; idegenforgalmi szaknyelv, idegenforgalmi nyelvvizsga előkészítő I.)

Mikor kell a szintfelmérőt kitölteni?

A kitöltés időpontjáról tájékozódhatsz a tanrendben és a félév rendjében, de jellemzően már július közepétől illetve január elejétől lehet kitölteni, általában a tantárgyfelvételi időszak végéig.

Melyik nyelvből kell kitölteni a szintfelmérőt?

Csak abból a nyelvből, amelyiket tanulni szeretnéd. Ha egyszerre több nyelvet szeretnél tanulni, akkor mindegyik nyelvből írd meg a felmérőt! Ha kitöltöd a szintfelmérőt és utána mégsem veszed fel a nyelvi órát, az nem jár semmilyen következménnyel. Szintfelmérőt csak angol, francia, német, olasz és spanyol nyelvből kell írni. A többi nyelvből nincs szintfelmérő, mert mindig kezdő szintről indulnak a csoportok.

Miért csak 5 nyelvből van szintfelmérő teszt?

Az arab, holland, japán, kínai, orosz, portugál és svéd órák mindig kezdő szintről indulnak, ezért ezekből a nyelvekből nem kell szintfelmérőt írni.

Elég csak egyszer kitölteni a tesztet?

Nem, a tesztet minden félév elején töltsd ki, ha abban a félévben olyan nyelvi órát veszel fel, amelynek szintfelmérő az előfeltétele.

Mit csináljak, ha kezdő vagyok?

Ha angol, francia, német, olasz és spanyol nyelvet szeretnél kezdő szintről tanulni, akkor adj be egy 0-s eredményű tesztet. Ehhez csak nyisd meg és zárd be a szintfelmérőt!

Hány kérdés van egy tesztben és mennyi idő alatt kell kitölteni?

Az egyes nyelvekből általában 50 vagy 60 kérdés van, és 30 perc alatt kell kitölteni a tesztet.

Hogyan kell a tesztet kitölteni?

A CooSpace felület nyelvi szintfelmérő színterébe lépve jelennek meg a tesztek. Az adott nyelvre kattintva elindul a feleletválasztós teszt. Az utolsó kérdés után a TESZT BEFEJEZÉSE ablakra kell kattintani. 

A tesztbe nem lehet előre belenézni és csak egyszer lehet megnyitni. Épp ezért, olyan időpontot válassz a kitöltésre, amikor van zavartalan 30 perced, hogy befejezd. Ha kezdő szintről szeretnél egy nyelvet tanulni, akkor nyisd meg a tesztet, majd zárd be.

Hogyan tudod meg a teszt eredményét?

A teszt befejezése után az eredmény automatikusan megjelenik.

Hogy kerülsz a megfelelő csoportba?

A nyelvi órákat a neked megfelelő órarendi időpontban vedd fel, függetlenül a teszten elért eredménytől. Az első órán az oktató gondoskodik arról, hogy a szintednek megfelelő csoportba kerülj a felmérő eredménye alapján. 

Arra vigyázz, hogy az óra a neked megfelelő helyszínen legyen. Az F és K jelű termek a Nagy Lajos király úton találhatók, az A és B jelű termek a Rózsa utcában.