Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező kiállítása | Budapesti Metropolitan Egyetem

Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező kiállítása

  • Kezdődik
    2022. 04. 22. 18:00
  • Vége
    2022. 05. 30. 19:00
  • Helyszín
    Békéscsabai Jókai Színház, Békéscsaba, Andrássy út 1-3, 5600

Megnyílt Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező, a Budapesti Metropolitan Egyetem óraadójának kiállítása a Békéscsabai Jókai Színházban.  Nagy Viktória látványtervezőként diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Pályafutását a Magyar Állami Operaházban indította, és ez idáig közel száz előadás látványvilágának színvonalát emelte tervezői munkásságával, köztük olyan neves művekét, mint a Varázsfuvola, a Bánk Bán, a Csongor és Tünde (a Nemzeti Színházban máig látható), a Mi ez a cirkusz? című film (amely a legjobb film díját kapta a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon) a Tizenhárom almafa, a Tihany tündér vagy Az ajtó. Alkotómunkája számos elismerésben részesült, elnyerte a Magyar Teátrum Díjat, jelenleg pedig a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. A Budapesti Metropolitan Egyetemen a Művészeti és Kreatívipari Kar Mozgókép tanszékén a hallgatóknak látványtervezést tanít. 

Nagy Viktória kiállításán 20 év munkáiból látható válogatás. 

“Filmes, színházi látványtervek, jelmeztervek, az Operaházból kölcsönzött Bánk bán, Varázsfuvola előadásához készült jelmezeimből válogatás, előadásfotók, filmjeimből és színházi munkáimból filmrészletek showreel formájában láthatóak. Illetve először tárom a publikum elé festményeimet."  "Ami szépen tetten érhető a kiállítás nézőjének, az a műfajok közötti átjárás sokszínű lehetőségei. Hogyan ültetem át a festészeti tapasztalataimat a színházba, és a film műfajába, illetve a film nyelvét hogyan alkalmazom a színpadon.” - osztotta meg Nagy Viktória a kiállításon megtekinthető művekről. 

“A kiállítást elsősorban ajánlom minden olyan hallgatónak, aki a filmes, színházi szakmába szeretne elhelyezkedni a kamera bármelyik oldalán is szerepel, illetve minden vizuális művészetekkel foglalkozó diákoknak.” 

Az alkotó kiállítását Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas rendező, a teátrum direktora nyitott meg 2022. április 22-én. 

A kiállítás minden előadásnapon 18 és 19 óra között, az előadások kezdete előtt szabadon látogatható a Békéscsabai Jókai Színház aulájában. 


Ismerd meg a METU művészeti képzéseit!