Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU-s programok a Múzeumok Éjszakáján 2023 | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU-s programok a Múzeumok Éjszakáján 2023

  • Kezdődik
    2023. 06. 24. 18:00
  • Vége
    2023. 06. 24. 23:00
  • Helyszín
    Magyar Nemzeti Galéria, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

METU REIMAGINE-Múzeumok Éjszakája 2023

A 2023-as Múzeumok Éjszakája programkínálatának részeként, három METU-s program is várja az érdeklődőket Magyar Nemzeti Galériában.

METU REIMAGINE -Fotózkodj trendi tervezői darabokban! Alkoss velünk festmények inspirálta ruhakölteményeket! Készíts molinóból kistáskát magadnak és vidd magaddal a múzeumi élményt! 

Fotó: Múzeumok Éjszakája

Programok:

18.00-22.00 I METU Fotósarok

Helyszín: Főépület, III. emelet

Mindig is szerettél volna különleges, tervezői ruhadarabokat felpróbálni? A Múzeumok Éjszakáján a Nemzeti Galériában nem csak megtekintheted, de bele is bújhatsz a Budapesti Metropolitan Egyetem divattervező szakos hallgatói által tervezett ruhákba. Sőt az egyetem fotográfia szakos hallgatóinak segítségével az élményt is megörökítjük számodra! Keresd fotósarkunkat a harmadik emeleti fordulóban Molnár Vera: Hypertranszformáció /Diptichon I-II. című alkotásánál! 

18.00-23.00 I Korok- trendek- öltözékek / festmények inspirálta ruhaköltemények

Helyszín: Főépület, II. emelet, Rippl-Rónai terem

A múzeumi festményeket tanulmányozva a különböző korok trendjeinek, ruhadarabjainak ábrázolása szinte minden múzeumlátogató tekintetét megragadja. Gondold újra te is Rippl-Rónai József századfordulós festményein található női alakok öltözetét a Budapesti Metropolitan Egyetem divat szakos hallgatóinak segítségével! A próbababák öltöztetésekor a festmények inspiráló hatására nem csak ruhakölteményeket alkothatsz, de a kor stílusjellemzőiről is többet tudhatsz meg a hallgatóktól.

18.00-22.00 I Kézműves workshop

Helyszín: Főépület, kupolatér, Munkácsy-pihenő

Az újrahasznosítás jegyében a résztvevők a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának és hallgatóinak segítségével a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaihoz használt molinókból alkothatnak maguknak kistáskát, melyben apróbb tárgyaikat tudják elhelyezni. 

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban részt vevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is.

További információk: https://muzej.hu/