Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility rólunk | Budapesti Metropolitan Egyetem

Rólunk

KÖSZÖNTŐ


Sosem volt olyan izgalmas és összetett a művész munkája, mint napjainkban. Új eszközök, új anyagok, új felületek születnek, gyökeresen megváltoztak a technológiák, a gazdaság, a gondolkodás, az emberi kapcsolatok. Mindez eddig ismeretlen kihívások elé állítja a művészetet is; megszűnőben a hagyományos, merev felosztás a művészeti területek között, új műfajok születnek. A korszerű szemlélet korszerű művészetoktatást követel.

Karunk már ebben a szellemben alakult. Nekünk nem kellett átalakítanunk a régimódi oktatási struktúrát, nem kellett lecserélnünk az elavult technikát. Szerencsések vagyunk, a hazai felsőoktatási gyakorlatban szokatlanul sokrétű, egymással együttműködő művészeti területen, nemzetközi színvonalon oktathatunk. Nemzetközi színvonalon, mert ma már a pályázatok, a megrendelések, a piac is nemzetközi. Csak az lehet versenyképes, aki a világban is megállja a helyét. Tanári karunk a szakmai élvonalból érkezett, többségük nemzetközi szinten is elismert művész. Ők a garancia a korszerű képzésre.

Mi, tanárok több évtizedes szakmai tapasztalataink alapján kidolgozott, biztos alapokat ígérünk a művészeti oktatásban. De az egyre sebesebben változó világ az új kérdésekre a válaszokat már tanítványainktól is, talán éppen Öntől, jövendő hallgatónktól várja.

 

Prof. Dr. KEPES ANDRÁS, egyetemi tanár
a Metropolitan Művészeti Tanácsának elnöke