Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU sport | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU sport


Gyere és sportolj a METU-n! 2019 szeptemberében hallgatói igényeknek megfelelően indítottuk el az alább látható sportágakat az Egyetemen, és azóta is minden fejlesztésünket a hallgatóink visszajelzései alapján vezetjük be. Mire számíthatsz az edzések során? Kiváló hangulatra, jó csapatszellemre, professzionális és elhivatott edzőkre. Ha pedig hajt a versenyszellem, akkor lehetőséged lesz minden félévben versenyeken is megmérettetni magad. Sportolj, szerezz élményt magadnak és másoknak, és légy eredményes tagja csapatainknak, vagy csak élvezd az egyéni sportot kedvelőknek szóló lehetőségeket!Sportfoglalkozásaink
Gyere, és vegyél részt Egyetemünk által szervezett sportfoglalkozásainkon, jelentkezés és bővebb információ a 
Coospace-en található.

Saját testsúlyos edzés

Edző:

Szászi Csenge

Leírás:

Az én célom, hogy megszerettessem veletek az órákat, és ne csak azért mozogjunk, mert úgy érezzük, hogy muszáj, mert lelkiismeretfurdalásunk van az esti nasink miatt. Szeretném, ha feltöltődést/kikapcsolódást jelentene nektek ez az egy óra. 

Az edzéseimen a teljes testünket fogjuk átmozgatni, olykor 1-1 izomcsoportra jobban fókuszálva. A gyakorlatok saját testsúlyosak lesznek, így nem szükséges semmit hoznod, csak magadat.

Ha kérdésed van az órával kapcsolatban, nyugodtan írj! Együtt mindig könnyebb. Várok mindenkit sok-sok szeretettel!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Gerinctorna

Edző:

Dr. Szilárd Zsuzsanna  

Leírás: 

Egészséges életmódot tanítok a hallgatóknak, motiválom a környezetemet, és példát mutatok.

A gerinctornát kimondottan ülő és fekvő helyzetben gyakoroljuk. A cél a törzsizmok erősítése gerinckímélő helyzetekben. Az elején alapos bemelegítés, utána tudatos izomerősítés, majd szintén alapos nyújtás és relaxáció.

A feladatvégzés közben folyamatosan mondom mire kell odafigyelni, és hogyan kell helyesen végrehajtani azokat.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!


taggle vége

Jóga

Edző:

Hornyák Rita

Leírás

A jóga egy holisztikus szemléletű gyakorlat, amely fizikai testtartásokat (aszanák), lélegzetkontrollt (pránájáma) és meditációt ötvöz, hogy elősegítse a fizikai erőnlétet, rugalmasságot és a mentális tisztaságot. Az ősi indiai filozófiára épülő jóga arra törekszik, hogy összekapcsolja a testet, az elmét és a lelket, elősegítve az egyensúly és harmónia érzését önmagunkban. Tudatos mozgás és fókuszált légzés révén a gyakorlók nagyobb tudatosságot fejlesztenek a testükkel, gondolataikkal és érzelmeikkel kapcsolatban, végső soron a belső béke és önmegújítás állapotát célozzák meg.

Egy kis nyugalomra vágysz? Jelentkezz most!   


taggle vége

Tánc 

Edző: Maria Virginia

A tánc az önkifejezésnek az egyik legjobb formája, ami létezik a világon, és rengeteg pozitív hatása is van a testre és az elmére egyaránt. Ugyanakkor az órák résztvevői megismerkedhetnek egymással, új barátokat szerezhetnek, és sok szuper élményt! A METU tánc órái minden hallgató számára szólnak, akik szeretnek táncolni, és szeretnének új táncformákat elsajátítani. Leginkább a latin zenére és mozgásra koncentrálunk, melyet urban stíluselemekkel kombinálunk. A METU Dance-hez csatlakozva, csakúgy mint más sportfoglalkozások esetében is az egyetemen, nem csak önmagunk, más kultúrák, illetve életstílusok felé válunk tudatosabbá világszerte, hanem empatikusabbá is válhatunk azok felé, akik különböznek tőlünk. Táncoljunk hát!
Érdekel, hogy milyen a hangulat egy óra során? Látogass el a csapat Instagram oldalára, hogy egy kis ízelítőt kapj!
Instagram: @metudance

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most! 


taggle vége

Labdarúgás 

Edző:

László Bence

Leírás:

Elszántság, szenvedély, győzni akarás, érzelmek, csapat. Ezek a szavak mutatják be legjobban, a világ leghíresebb és legtöbb embert vonzó sportágát, a labdarúgást. Nincs is annál jobb érzés, mikor gólt lősz, vagy gólpasszt adsz, esetleg mentesz egy nagyot a saját kapud előtt. A sikeres pillanatok összehozzák a csapatot, a kudarcos pillanatok pedig összekovácsolják. Gyere és tapasztald meg a remek csapathangulatot és focizz egy jót. Izgalmas és pörgős körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem fociedzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!   

 

taggle vége

Kosárlabda

Edző:

Mészáros Kristóf

Leírás:

A kosárlabdát a sebessége és variációs lehetőségei rendkívül látványossá teszik, ezért napjainkra az egyik legnépszerűbb sportággá vált világszerte. A kosárlabda megtanít sikeresen együttműködni másokkal a pályán és azon kívül is. Gyere és légy a kosárlabda közösség része. Izgalmas körmérkőzések várnak rád a Metropolitan Egyetem kosárlabda edzésein.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!   

taggle vége

Röplabda 

Edző:

Lengyel Tamás

Leírás

Röplabda - csapat, nevetés, testmozgás-, és formálás a hívószavai! A világon a negyedik helyre rangsorolt  sport népszerűség és játékosállomány szerint, melyet beltéren és szabadban is játszanak közel 998 millióan, 220 szövetség keretén belül. 

Egyszerűek a szabályai! A két csapatot háló választja el egymástól, így nincs test test elleni kontaktus, három dimenzióban játsszák, és az edzéseken megszerzett tudásod a strandon is kamatoztathatod! 

Erő, gyorsaság, állóképesség szükséges hozzá, mellyel formás testalkatot, nevetést adsz és kapsz mert ha játszod, akkor hozzájárulsz a győzelemhez! 

Angolul és magyarul is tartjuk az edzéseket és a teljesen kezdőknek külön edzéseket biztosítunk. 

Izgalmas egyetemi bajnokság és amatőr vegyes tornák mellet belekóstolhatsz a profik edzésmódszereibe, melyek Rád várnak a Metropolitan Egyetem röplabdaedzésein!

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!   


taggle vége

Polefitness

Edző:

Kascsák Jennifer

Leírás

A rúdtánc az előadóművészet egyik formája, a tánc és akrobatika kombinációja. Táncelemeket tartalmaz akrobatikus trükkökkel vegyítve. A világ számos országában rendeznek amatőr és profi bajnokságokat a sportágban, illetve minden évben világbajnokságot.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!   

taggle vége

Squash

Edző:

Aktiv Squash Club 

Leírás

A squash egy dinamikus és intenzív sportág, melyet egy 4 falú pályán játszanak. A játékosok speciális hálóval elválasztott területeken versenyeznek, ahol a cél az ütővel labdát a falhoz vagy az ellenfél hálójához ütni úgy, hogy az ne érintse a pályát kétszer. A gyors reakcióidő, az ügyesség és a stratégiai gondolkodás kulcsfontosságú ebben a sportágban. A squash nemcsak fizikailag jelent kihívást, hanem a mentális erőnlétre is komoly igényeket támaszt, miközben a játékosok igyekeznek megtalálni az ellenfél gyenge pontjait és kihasználni azokat. Azok számára, akik szeretik a gyors tempójú és izgalmas küzdelmet, a squash kiváló választás lehet a testmozgás és a szórakozás egyesítésére. 

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége


Wall-Climbing

Edző:

MAG 47

Leírás

A falmászás egy izgalmas sportág, amely mesterséges mászófalak vagy természetes sziklaképződmények megmászását jelenti. A mászók erejüket, ügyességüket és problémamegoldó képességeiket használják fel különböző útvonalak meghódításához és a csúcs eléréséhez. Biztonsági felszerelések, például hámok és kötelek segítségével védik magukat a leeséstől, így ez egy kihívásokkal teli, ugyanakkor kielégítő tevékenység, amely összekapcsolja a fizikai teljesítményt a mentális koncentrációval. A falmászás azokat vonzza, akik kalandra vágynak, és egyedi módon szeretnének kapcsolódni a természethez vagy leküzdeni beltéri akadályokat.

Kipróbálnád magadat? Jelentkezz most!

taggle vége

Biciklizés

Leírás
Készülj, vedd elő a bringádat, tekerd le az 5 km-t, közben érezd jól magadat a friss levegőn, és nyerd meg Decathlon ajándékutalványok egyikét. 

taggle vége


Választható sportágak

Afitness

Leírás

METU-s diákként kedvezményes diákbérletet biztosítunk számodra az A Fitness edzőtermeibe 9.990 Ft-ért!

A bérlet mindhárom budapesti terembe napi egyszeri belépésre jogosít fel 3 órás időtartamra ingyenes szauna használattal.


További információk az edzőterem oldalán:

https://www.afitness.hu/

taggle vége

Sport eseményeink
Csatlakozz túra és egyéb sport eseményeinkhez, ahol nem csak a mozgásra, de a jó hangulatú beszélgetésekre és kapcsolatépítésre is lehetőséged nyílik. Aktuális eseményeinkért látogass el Facebook oldalunkra.

Eseményeink

2022. Tavasz – METOUR: Julianus-kilátó, Remete-barlang

Egyetemi túrasorozatunk idei tavaszi eseményén Nagymarosra vonatoztunk, és onnan túráztunk fel a Julianus-kilátóhoz, majd felkerestük a Remete-barlang izgalmas képződményeit is. A kilátás a túra mindkét állomásáról gyönyörű volt. A csúcsról Zebegénybe értünk le, ahol közösen elfogyasztottuk a jól megérdemelt lángosainkat. Nézzétek meg a videót, hogy merítsetek túráink nagyszerű hangulatából.2021. Ősz – Kárpátmedencei Egyetemek Kupája

Másodszorra veszünk részt a Kárpátmedencei Egyetemek Kupája rendezvényen, ahol profi csapataink összemérhetik erejüket más egyetemek csapataival. Sok értékes tapasztalatot és élményt szerzünk ezeken a versenyeken. Az alábbi videóban a focicsapatunk meccseibe nyerhetünk betekintést!


2021. Tavasz - METOUR Rám-szakadék 

Egyetemi Túrasorozatunk keretében a Pilis hegységbe látogattunk, és bejártuk a Rám-szakadék – Dobogókő – Lukács árok körtúrát. A látvány csodálatos volt, a hangulat nagyszerű, és fent a kilátó közelében remek jó babgulyást ettünk a csapattal.