Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Merre tart a sajtófotográfia? METU Meetup x Word Press Photo 2022 | Budapesti Metropolitan Egyetem

Merre tart a sajtófotográfia? METU Meetup x Word Press Photo 2022

  • Kezdődik
    2022. 10. 29. 14:00
  • Vége
    2022. 10. 29. 17:00
  • Helyszín
    Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

MERRE TART A SAJTÓFOTOGRÁFIA? 


A Budapesti Metropolitan Egyetem nemzetközi szemináriuma a World Press Photo 2022 kiállítás kísérő programjaként 

 

Hogyan maradhat releváns a fotográfia a virtuális világ korában?  

Megőrizheti-e "szemtanú" képességét a sajtófotográfia?  

  

Ismerd meg a fotóriporteri szakma legfontosabb kihívásait neves szakemberektől a METU Meetup sorozatának legújabb eseményén!  

 

Miről lesz szó?  

A világ előtt új problémák és dilemmák állnak, amivel szemben egy teljesen új generáció áll, számos vizuális eszközzel a kezében. A mai nemzedék sokszor virtuális valóságban él, nem csoda, hogy most az utómunka a legdivatosabb trend a fotózásban. A nagy kérdés az, hogyan lehet a fotográfia releváns ebben a megváltozott környezetben, miközben mint médium veszített egyedi jellegéből.   

  

Különösen érdekes megvizsgálni a fotóriportázs jelenlegi helyzetét: hiszen egy olyan kort élünk, ahol az okostelefonoknak és a közösségi médiának köszönhetően mindenki fotósnak, fotóriporternek, fotóművésznek érezheti magát.  

  

A fotóriporteri szakmát érintő égető kérdésekről szóló szeminárium nem csak az alkotókat érinti, hiszen ezek természetesen kihatnak a média olvasóira, képek, videók nézőire is - egyedülálló információt és élményt jelentve mind a sajtó munkatársainak, művészeti vagy kommunikációs szakokon tanuló egyetemi hallgatóknak, és a fotográfia iránt érdeklődök számára.  

  

A nemzetközi szaktekintélyek meghívásával publikált történeteket mutatunk be, nosztalgia nélkül, vetített képekkel illusztrálva, vitát generálva az előadók és a nézők között.   

   

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a meghívott neves magyar szakemberek és alkotók mellett két, nemzetközileg is világklasszis, kiemelkedő előadónk lesz, "Nyugatról" és "Keletről”. 

 

Időpont: 2022. 10. 29., szombat 14:00-17:00 

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. 

 

Az esemény látogatása jegyvásárláshoz kötött. 

 

Bővebb információ az eseményről, a beszélgetés résztvevőiről és jegyvásárlás ide kattintva elérhető.