Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Top 5 podcast és szám METU diákoktól, diákoknak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Top 5 podcast és szám METU diákoktól, diákoknak

Inspirációt keresel? 

Olvasd el, milyen 5 (+1) podcastot és számot ajánlanak a METU diákjai, Robi és Réka Neked és a többi (leendő) METU-snak!  

Top 5 podcast METU-soknak 

Érdi Róbert, METU Fotográfia BA hallgató 

BA-s művészeti hallgatóként az ember elég hamar rádöbben arra (legalábbis én hamar rádöbbentem), hogy a fotográfiával kapcsolatos tudását piacképessé kell formálnia. 

Én ekkor voltam talán a legnehezebb lelkiállapotban az egyetemi éveim alatt. Ez idáig nem is hallgattam podcastokat (igaz, Magyarországon ekkor még nem is volt túlzottan sok), aztán rátaláltam a Biznisz Boyz Podcastre, ami a magyar kisvállalkozók egyik leghallgatottabb podcast csatornája. 

Természetesen élhetnék a közhellyel, hogy megváltoztatta az életem - de ez bármennyire is rosszul hangzik, nem állna távol a valóságtól. 

Azóta nagyon sok kedvenc podcastem van, mindegyik más hangulatállapothoz, környezethez, témához. Mindenképp fontosnak tartom megismertetni a (leendő) METU-sokkal a kedvenc podcastjeimet. 

  

Az én TOP 5 podcast listám:   

TOP 1: Biznisz Boyz Podcast 

METU diákok ajánlják - Biznisz Boyz podcast


A Biznisz Boyz volt az első podcast, amit hallottam, így nagyon meghatározó része lett az életemnek. Ez a podcast segített megismernem és megtanulnom a vállalkozásépítés alapjait, a vállalkozói mindset kiépítésében, motivált és választ adott a kérdéseimre. Annyira megszerettem a műsort, hogy felkerestem őket egy fotózással kapcsolatban, amire örömmel igent is mondtak. Azóta úgy hallgatom őket, hogy a saját képeim köszönnek vissza a Spoty-n. Őszintén ajánlom minden kezdő vállalkozónak, és azoknak, akik még csak gondolatban dédelgetik a vállalkozói létbe való belehelyezkedést!   

Róbert, a METU Fotográfia BA képzés hallgatója egy fotózás keretein belül együtt dolgozott a Biznisz Poyz podcast csapatával.


TOP 2: Alkalmazottból vállalkozó 

A Biznisz Boyz mellett egy másik üzleti podcast is van a listámon, amely szintén nagy hatással volt rám. Ekkor már egy reklámcégnél dolgoztam fotósként és retusőrként, ahol minden szakmai tudás mellett, igyekeztem a dolgok üzleti részét is elsajátítani. Elkezdtem sales – marketing és projekt menedzsment területeken is fejleszteni magam, hogy a lehető leghamarabb és legjobban tudjak a saját vállalkozásommal elindulni a nagybetűs életbe.  

TOP 3: Halottnak a Coach 

Mind az alkotói tevékenységeim során, mind a hétköznapi munkában rengetegszer ért utol az alkotói válság, szorongás, depresszió, imposztor szindróma. Ezeket az esetek többségében saját magamnak generálom és tartom karban, így az üzleti podcastek hallgatása is képes volt nyomást tenni rám olyan gondolatokkal, hogy; „ők már itt tartanak te meg még sehol”, „más ennyi idő alatt már sikeres vállalkozást épített fel”, „ma se csináltál semmi hasznosat”. Ezekre volt nagyon jó gyógyír ez a podcast, ahol sikerült mindig egy kicsit kilöknem magam a gödörből és tiszta fejjel nekimenni újra a kihívásoknak.  

TOP 4: Felforgatók 

METU diákok ajánlják - Felforgatók podcast

Az évek során igyekeztem elemezni magam, fejleszteni, dolgozni a gyengeségeimen, kiemelni az erősségeimet. Rájöttem, hogy őrült nagy hiány van az életemben inspirációból. Kevés ember vett körül, akik inspiráltak volna vagy pozitív hatással lettek volna a gondolataimra, tevékenységemre emberileg, szakmailag. Ekkor találtam meg ezt a podcast sorozatot, ahol kedvemre válogathattam sikeres emberek gondolataiból, személyes történeteikből. Talán sikerült is szert tennem egy-két példaképre is. Ha te is úgy érzed, hogy túl sok a negatív, toxikus ember, gondolat körülötted, ez egy kiváló safe space!   

TOP 5: Business Unusual with Barbara Corcoran (EN) 

METU diákok ajánlják - Business Unusual with Barbara Corcoran podcast


Az esetek legritkább esetében nézek tévét. Csak akkor, ha minden kötél szakad és tényleg nincs jobb, más elfoglaltságom. Egy külföldi weboldalon azonban szembe jött velem az amerikai Shark Tank befektetői műsor (itthon Cápák Között, de ez a megjelenése előtt 3 évvel volt) reklámja, majd bizalmat szavaztam neki és elkezdtem nézni. Alig 1 hét alatt néztem meg 9 évadot belőle. Nem tudtam abbahagyni, alig tudtam aludni akkora hatással volt rám a műsor és a befektetői világ reakciói egy-egy üzleti modellre. Így találtam rá erre a podcastre is, ami azóta is a legjátszási listáim örök tagja. 


Top 5 szám - Spotify lejátszási lista METU-soknak 

Vilcsek-Kovács Réka, METU hallgató 

Mit csinál egy egyetemista manapság? Mert tévét nem néz, a tuti. Hallgat. De miről? Vagy miről nem. És ha nem, akkor hol? Hát a Spotin. 

Míg Robi az előző részben kedvenc podcastjeibe avat be Titeket, én megmutatom azt az 5+1-es listát, ami a 2021-es évemet jellemezte. Ez a ’még mindig covid van’, és ’még mindig egyetemista vagyok’ lista azoknak szól, akik szintén nem tudják megválaszolni azt a kérdést, hogy milyen zenét szeretnek. Azoknak, akik azt is szeretik, amit már senki sem. Azoknak, akik élvezik a trasht és a magasművészetet is. 

Neked szól, drága egyetemista, akinek a laptopja már rég az ágyába költözött az online oktatás alatt. Neked, aki kicsit arról álmodik, hogy bár bemehetnénk újra az iskolába. Szól a reményről, a furcsaságokról, a sokszínűségről, de legfőképp rólunk, egyetemistákról.  

Airpodsot a fülbe, szóljon a lista! 

1. Love Tonight – David Guetta, Shouse 

Hogy egy picit felrázódjunk, a legnagyobb nyári slágert tettem első helyre. Nem volt olyan buli, ahol ez a dal ne hangzott volna el. Szinte látom, ahogy alig várom, hogy 21:00 körül végre lemenjen a nap, előkerüljenek a rövid bőrszoknyák és reggelre fájjona lábam a sok tánctól. Ez volt a Love Tonight – David Guetta, Shouse közösétől egy pohár gin toniccal. 

2. Lej - Dzsúdló, Lil Frakk 

A buliból hazavezető úton már a legtrashebb magyar zenék is előkerültek. Ahogy félig feljött már a nap, úgy került le a megjósolt fájó lábunkról a magassarkú. Mezítláb bicegtünk végig a Dohány utcán a legjobb barátnőmmel ezeket énekelve bolti szendviccsel a kezünkben.  

3. Ghost Love Score - Nightwish 

Hazaértél a buliból, ettél is, nincs más hátra, mint az ágyba. Jó, meg a csutak... Kicsit más zenére is vágysz már, mint a buli lüktetése. Milyen jó, hogy mindenféle műfajt szeretsz. Akkor most jött el az ideje egy kis metálnak, aminek velünk egyidős képviselője nem más, mint a finn Nightwish. Én személy szerint sok-sok évig jártam zeneiskolába és tanultam zongorázni, így imádom, ha a rock és metál műfaj keveredik a komolyzenével. Ha Te is kedveled ezt, akkor a Ghost Love Score-t mindenképp érdemes meghallgatni. 

4. Just the Two of Us - Grover Washington, Jr. Bill Withers 

Ha már a komoly zenéig eljutottunk, nem maradhat ki a jazz sem. Aki szokott a TikTok-on szörfölgetni, annak ez ismerős lesz. Just the Two of Us Grover Washingtontól és Jr. Bill Witherstől.  

5. Deja vu – ALEE, Manuel 

Mindenkinek van egy barátja, akinél, ha beakad egy szám, azt nem csak ő, de kötelezően a környezetének is rongyosra kell hallgatnia. Hiába mondod, hogy ez neked nem tetszik, nem jó, egy idő után te is rákattansz és azon kapod magad, hogy tudod a szövegét, sőt már valahogy be is került a spoti kedvenceid közé. Nos, ezzel a magyarok leuralták az 5+1-es mezőnyt, ugyanis az utolsó helyet elnyerte ALEE és Manuel Deja vu című nyáridézője.  

+1: They do not define me 

Volt finn metál, amerikai smooth jazz, magyar trap. Nehéz eligazodni egy ilyen ízlésen. Vagy inkább könnyű. Az van, hogy minden nézőpont kérdése, és sose hagyd, hogy mások határozzanak meg! Épp ezért a +1-em nem is igazán zene lesz, hanem a kedvenc motivációs szövegem, amit vizsgák előtt mindig meghallgatok. A címe They do not Define me. Higgyetek magatokban, mert akkor mindenre képesek lesztek! Higgyünk együtt a jobb 2022-ben!  

 

Ismerd meg METU képzéseit! 

2023. 12. 06.

Hírek

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önmagad legjobb verzióját” a Sapientián!

marcsempe

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önma …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktatási intézményeknek lépést kell tartaniuk az új kihívásokkal...

HRcsemp

myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktat …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...