Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU-s győzelem a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU-s győzelem a CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyen

A 2022-es CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny Vállalati kihívás kategóriájában a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) hallgatói csapata győzött. 

A 2022 szeptembere óta zajló többfordulós országos verseny díjátadójára 2023. február 1-jén került sor a 30. Turizmus Évadnyitó Gála keretében a Budapesti Kongresszusi Központban. 

 METU CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny

Kép: CheckINN Turisztikai Innovációsmenedzsment Kft.

 

 

CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny magyarországi felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára biztosított lehetőséget, hogy innovációs ötletüket 3 fős csapatukban kidolgozzák és benyújtsák. A beérkezett pályamunkákat szakértő bírálók értékelték, az általuk legjobbnak ítélt pályamunkák pedig nagyértékű díjazásban részesülnek. 

 

A verseny keretében innovációs ötletét a METU Turizmus Intézet gondozásában álló Turizmus-vendéglátás alapszak végzős hallgatója, Molnár Fanni valósította meg, 2 fő első évfolyamos, szintén Turizmus-vendéglátás szakos hallgatóval (Kanda Eszter és Földes Bernadett) egy csapatot alkotva. 

A METU hallgatóinak ötlete a TourismLevelUp nevű applikáció, amely egy turisztikai és oktatási közösségi hálózat, ami lényegében egy metakereső a Z generáció igényeire szabva. Ez az alkalmazás utat mutat a turisztikai témájú továbbtanulásban, segít a szakmai gyakorlat és munkahely keresésben a turisztikai szektor minden területén. 

 

A METU hallgatói innovációs ötletüket a verseny Vállalati kihívás kategóriájában indították, amelynek a szakértő bírálók a legjobb pályamunkának járó első helyezést ítélték. 

A hallgatókat felkészítő oktatók Dr. Behringer Zsuzsanna Éva, Dr. Tütünkov Hrisztov Jordán és Dr. Simon András voltak. 

 

„Az I. helyezés, amellett, hogy jelentős szakmai elismerés hallgatóink, a Turizmus Intézet és a METU számára, kiemelkedő példája az egyetem egyéni fejlődést segítő, "transzformációs" jellegének. Fanni, aki tanulmányai elején még visszafogott, kissé bátortalan, de szorgalmas hallgatónk volt, a képzésben és a Turizmus Műhelyben szerzett tapasztalatait felhasználva a szemünk előtt nyílt ki és fejlődött, most végzősként pedig saját innovációs ötletével, egy csapatot alkotva két elsős hallgatónkkal, Földes Bernadett-tel és Kanda Eszterrel nyertek meg egy országos versenyt. Ez rendkívüli büszkeség mind hallgatóink, mind oktatóink számára.” - Osztotta meg Dr. Kulcsár Noémi PhD, a Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézetének vezetője. 
 

Molnár Fanni az alábbi gondolatokat osztotta meg sikeres pályázata, és az odavezető út kapcsán: 

“Hihetetlen érzés számomra. Amikor olvastam az e-mailt - miszerint nyert az ötletem - görcsbe rándult a gyomrom, felfoghatatlan öröm fogott el. Ez az egyik legnagyobb teljesítmény, valamint "mérföldkő" az életemben.” 

“Első sorban az akaraterőmnek és a kitartásomnak köszönhetem ezt az eredményt. Azonban nem tekinthetünk el amellett, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetemen való tanulmányaim nagyban hozzájárultak a személyem fejlődéséhez. Azon belül is Dr. Behringer Zsuzsa tanárnőnek vagyok a leghálásabb, ugyanis ő már elsős korom óta a szárnyai alá vett és a tőle látott lelkesedés, valamint a tőle kapott motiváció tett azzá, aki ma vagyok. Nagyon örülök, hogy akkor beléptem a Turizmus Műhelybe, ha nem így tettem volna nem lennék az, aki most.” 

 

 METU CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny

Kép Molnár Fanni pályázati ötletét bemutató videójából. 

 

A 2022 szeptembere óta zajló, többfordulós országos verseny díjátadója 2023. február 1-jén lesz a XXX. Turizmus Évadnyitó Gála keretében a Budapesti Kongresszusi Központban. 

 

Ismerd meg a METU turizmus képzéseit! 

2023. 01. 24.

Hírek

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora november 24-én, Debrecenben a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében.

dikfhlfhl

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és …

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi Albizottsága és Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottsága évente Publikációs Nívódíjakat hirdet...

fdgjgfdjgfjf

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizotts&aacu …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...