Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Gazdálkodási és menedzsment FOSZ | Budapesti Metropolitan Egyetem

Gazdálkodási és menedzsment FOSZ Felsőoktatási szakképzéseink

Ez neked szól...

ha 2 év alatt oklevelet és szakmát is szereznél, ha gyakorlati tudásra vágysz, illetve terveid között szerepel a továbbtanulás is.

A szakról röviden

Egy üzletembernek sok mindenhez kell értenie: tervezni, elemezni, szervezni és irányítani. Ezen a szakon elsajátíthatod a közgazdasági alapokat, illetve megismerheted a vállalati tervezés és gazdálkodás folyamatait.

A képzés során elsajátíthatod a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. Megismerkedhetsz a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási aspektusaival és a döntés-előkészítés, döntéstámogatás módszertani alapjaival.

Emellett, megtanulhatod a stratégiai és az operatív tervezés, valamint a tervek megvalósításának módszereit, technikáit és a modern szervezési eljárásokat, a projektek tervezésének, szervezésének, irányításának alapjait, ezáltal részt tudsz vállalni ezek gyakorlati megvalósulásában is.

Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

MENEDZSMENT MŰHELY: A műhelymunka folyamán közelebb kerülhetsz az üzleti és tudományos világhoz: a legkiválóbb szakemberektől tanulhatsz, valódi kutatásokban vehetsz részt. Ha sikeres menedzser vagy vállalatvezető szeretnél lenni, akkor a Műhelyünkben igazi szellemi kihívások várnak rád. Különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken is részt vehetsz! Például: MNB Oktatási Klub - METU Esetmegoldó Verseny


Asszisztensként kis- és középvállalkozásokban, nemzetközi cégeknél


  • Marketing alapok: színesen és élvezhető módon adja át a marketing szemléletmódot. A vásárlói fókusz és az érzelmi márkázásból levezetett témakörök olyan alapvető kérdések, mint a „Mi a jó nekem ebben?” mögötti világot tárják fel. Vásárlói döntési folyamatokat modellez, stratégiai és kutatási alapokat adva érti meg a hallgató, hogy mit jelent a verseny, a kategorizálás, a pozicionálás és a vevők azonosítása, még az online világban is.


  • Menedzsment ismeretek: A hallgatók képessé válnak arra, hogy a legmegfelelőbb vezetési módszereket válasszák ki a különböző szervezeti kultúrával rendelkező, a vállalkozási méret, a piaci környezet, a vállalkozási életgörbe különböző szakaszaiban lévő vállalkozások esetében.

  • Vállalati pénzügyek: A hallgatók megismerhetik a vállalkozások pénzügyi céljait és a célok eléréshez szükséges pénzügyi eszközöket, mellyel párhuzamosan képessé válnak a beruházási és finanszírozási döntések meghozatalára.

  • Számvitel: A hallgatók megismerik, hogy a vállalkozások élete során leggyakrabban előforduló gazdasági események milyen hatással vannak a vállalkozás eredményére, illetve képessé válnak a beszámoló összeállítására, az abban foglalt adatok értékelésére.

  • Projektmenedzsment: A kurzus felkészíti a hallgatókat, hogyan lehet sikeresen megtervezni és lebonyolítani a különböző projekteket, hogyan kell együttműködni a cél elérése érdekében egy projektcsapatban. A hallgatók hétről hétre esettanulmányok megoldásán keresztül sajátítják el a főbb készségeket.

  • Üzleti tervezés: A kurzus az agy kreatív féltekéjére építve megismerteti a tervezési módszereket, a tervek gyakorlati felhasználási lehetőségeit, az üzleti terv tartalmát, és a kurzus végére a hallgatók elkészítik a saját induló vállalkozásuk üzleti tervét.
Partnerek