Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Integrált társművészeti kurzusok a METU 2022 tavaszi szemeszterében | Budapesti Metropolitan Egyetem

Integrált társművészeti kurzusok a METU 2022 tavaszi szemeszterében

Az integrált társművészeti kurzus 2022 tavaszi szemeszterében különlegesen gazdag kínálattal várja a Budapesti Metropolitan Egyetem elsőéves mesterszakos hallgatóit.  

A kurzusok közül választva a hallgatók más szakokon tanuló társaikkal dolgoznak majd együtt egy konkrét projekt megvalósításán a félév során. 

A projektek eredményeit az alkotók a szemeszter végén az egyetem polgárai és a szélesebb közönség számára prezentálják majd.  2022 tavaszi kurzuskínálat 

2022 tavaszi szemeszterében a METU hallgatói számos izgalmas kurzus közül választhatnak. 

Az integrált kurzusok között lesz például sorozatíró kurzus, ahol valós ötletelés, írás zajlik majd. A hallgatók megismerhetik az ország vezető showrunnerjét, és neki prezentálhatják ötleteiket, valamint reszt vehetnek egy most készülő sorozat forgatásán is. 

Több kurzus foglalkozik majd a fenntarthatósággal. A hallgatók megalkothatják első saját fenntartható művészeti projektjüket, vagy egy másik kurzusban a szabadonbalaton ökológiai szemléletű kulturális kezdeményezéshez kapcsolódhatnak, amely a Balaton régió természeti-kultúrtáji adottságaira és folyamataira, fenntartható és klímaadaptív tájhasználati lehetőségeire reflektál ökológiai, művészeti, társadalomtudományi, technológiai-műszaki szempontok együttes figyelembevételével. 

Lesz olyan kurzus is, amely civil szervek támogatását célozza, és amelyben a hallgatók ténylegesen részt vehetnek a rászorulókat segítő szerveztek munkájában. 

Más kurzusaink a művészetek és a tudomány között lehetséges párbeszéddel foglalkoznak, azt vizsgálják, hogy milyen együttműködés hozható létre a két terület között. Az egyik ilyen kurzus hallgatói az ELTE TTK és a Zeneművészeti Akadémia hallgatóival közösen dolgoznak majd, egy másik kurzus a Szentágothai János virológiai kutatócsoporttal való együttműködésben gondolkodik a kortárs tudomány kommunikációs stratégiáiról, proteinek és vírusok ágenciájáról, a képzőművészet és dizájn világkép alkotó szerepéről. Lesznek kurzusaink, amelyek jelentős kulturális intézményekkel kooperálnak, mint például a Radnóti Színház, vagy a Kassák Múzeum, a Kiscelli Múzeum és a Fővárosi Képtár. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Somogyi Hajnalka, a Művészet- és Designelméleti Intézet oktatója első helyre került az OFF Biennále csapatával a ‘Magyar Power 50’ 2021-es műértő listáján listáján, és Hajni is indít integrált kurzust az idén tavasszal. A hallgatók, akik az ő csapatában dolgoznak majd, bekapcsolódhatnak a kortárs művészeti élet egyik legjelentősebb eseményének, a kasseli Documenta fesztiválnak az előkészítő munkálataiba. 

Több kurzusunk is élő, futó projektekhez kapcsolódik. Az egyik legjelentősebb ezek közül a Veszprém-Balaton EKF program, amelybe a METU hallgatói több ponton is bekapcsolódhatnak. 

Emellett nem maradhatnak el a korábbi években is igen kedvelt METU ON AIR kurzusok sem, amelyekhez kapcsolódva hallgatóink filmes életműinterjúkat készítenek olyan emblematikus tévés alkotókkal, mint Born Ádám vagy Bánszki Kristóf. Ugyancsak folytatódik a METU Művészeti és Kreatívipari Karának hallgatói részvétele a Magyar Egyetemi Filmdíj Programban, amelynek keretében részt vehetnek az egyetemisták által legjobbnak tartott magyar film kiválasztásában, 9 további egyetem hallgatóival együtt. 

A nagysikerű projektek között indul 2010 óta működő Pixelhibák című kurzus, amelynek keretében a hallgatók Budapest köztereire fókuszálnak, és a helyek egy-egy alapelemének, „pixelének” újra- ill. átértelmezését végzik el. De alakul egy színtársulat is, amely egy nap alatt hoz majd létre egy előadást, lesz a Velencei Biennálé 2021 magyar pavilonjának kurátori tagjával belsőépítészeti projekt, lesz olyan kurzus, amelyhez csatlakozva a hallgatók megismerhetik a kiállításrendezés titkait, minden csínját-bínját. Újdonság még a városi ökoszisztémák című kurzus is, amely a városi kulturális, szociális és gazdasági ökoszisztémák kérdését járja körül, és interaktív, a hallgatói munkára épülő alkalmakon keresztül keres megoldásokat egy-egy átalakuló városkörnyék problémájára (Polyák Levente). 

Ezek az izgalmas folyamatokat generáló fantasztikus projektek idén is bizonyosan nagyszerű eredményeket, és sok örömet hoznak hallgatóknak és oktatóknak egyaránt. 

 

Szívesen részt vennél kurzusainkon? 

Legyél te is alkotónk - ismerd meg a METU művészeti képzéseit!  

2022. 02. 28.

Hírek

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önmagad legjobb verzióját” a Sapientián!

marcsempe

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önma …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktatási intézményeknek lépést kell tartaniuk az új kihívásokkal...

HRcsemp

myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktat …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...