Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Innovatív oktatási módszerek a Metropolitan Egyetemen | Budapesti Metropolitan Egyetem

Innovatív oktatási módszerek a Metropolitan Egyetemen

A Metropolitan Egyetemen számos innovatív, oktatási módszertant dolgoznak ki oktatóink. Ebből a legismertebb, a hallgatók által is nagyra értékelt myBRAND, amely a METU minden karán és intézményén átívelő, rendszerszintű metódus. A METU-n oktató tanárok számára minden félévben megrendezik az Oktatói Klubot, ahol az oktatóknak lehetőségük van tapasztalatot cserélni a különböző oktatási módszerek gyakorlati tapasztalatairól, valamint további felsőoktatás- pedagógiai kihívásokról és praktikus megoldásokról. 

Ebben a félévben a myBRAND mellett két új módszertan bemutatása volt fókuszban. 


A Handbook for English-Medium Instructors 

Centre for Learning & Teaching központ vezetője, Bódis Krisztina, által szerkesztett angol nyelvű, A Handbook for English-Medium Instructors, felsőoktatási módszertani kézikönyv az angol nyelvű szakok nemzetközi hallgatóit oktató kollégák munkáját segíti. Összegyűjtve azon instant módon használható eszközöket és a legújabb jó gyakorlatokat, ötleteket amelyek a legsikeresebbnek bizonyultak a METU-n és más nemzetközi felsőoktatási intézményekben.  

A kézikönyv célja, hogy az inkluzív oktatás és az aktív tanulás két pillérére építve az alkotómunkát végző magyar és nemzetközi hallgatóknak valóban különleges, egyedi tapasztalatban legyen részük, megkönnyítve az átmenetet egy új tanulási és kulturális közegbe. A kötetben található módszertani eszközök használatával biztonságos tanulási környezet teremthető, ahol a hallgatók nemcsak tanulmányaikban, hanem személyes és szakmai céljaikban is sikeressé válnak.  A cél még egyszerűbben megfogalmazva az, hogy a hallgatónak mindig legyen kedve bejönni a következő órára, az ide vezető út kiindulópontja pedig a hallgatók sokféle egyéni céljának, szükségletének megismerése és az ezt kielégítő tartalom és módszer közös kialakítása egy olyan nyelvi közegben, ahol a Global Englishes bármely formáját is beszéljük, értjük egymást.   

A kötet kiegészítő mellékletei, az Activities for English-Medium Instructors feladatgyűjtemény illetve az angol nyelven történő tanítás és tanulás szókincsét lefedő Vocabulary for English-Medium Instructors további generális segédanyagként bármely szakon, karon és munkaformában használható, függetlenül az adott tudományterülettől.  

A grafika Csordás Zoltán tervezőgrafikus, a METU művészeti kara oktatójának munkáját dicséri. Coursera for Campus 

2021 márciusa óta már a METU-n is elérhető a világhírű Coursera online oktatási platform valamennyi kurzusa. A Coursera for Campus platformon keresztül a hallgatók több mint 4200 nemzetközi kurzushoz férnek hozzá a világ olyan vezető felsőoktatási intézményeitől és szervezeteitől, mint a Yale, a Pennsylvaniai, a JohnsHopkins és a Mitchigan egyetemek, a Hongkongi Tudományos és Műszaki Egyetem, az Imperial College London, az IBM, az AWS vagy a Google. 

Dr. Lukács Ritát a Turizmus és Marketing Intézet főiskolai docensét kérdeztük a Coursera-val kapcsolatos eddigi fejleményekről és tapasztalatokról. Elmondása szerint már több oktató is felhasználta valamely Coursera kurzus videóját egy-egy óráján, vagy kiadta a diákoknak egyéni feldolgozásra.  

A Művészeti és Kreatívipari Karon Dr. Pörczi Zsuzsanna diplomamunka-kurzusának résztvevői teljesítettek egy-egy kurzust, a tapasztalataikat egy összefoglaló prezentációban mutatták be a többieknek. 

Az Üzleti, Kommunikáció és Turizmus karon pedig Dr. Lukács Rita egyik kurzusa pilotként szolgált, így a tematikában már szerepelt a Coursera egyik kurzusa, és a hallgatók értékelésének egy részébe beleszámított a Coursera-val kapcsolatos modulok teljesítése. 

2021. 06. 10.

Hírek

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önmagad legjobb verzióját” a Sapientián!

marcsempe

Felhívás a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban történő részvételre

Tanulj Te is a METU egyik legfontosabb külhoni partneregyetemén, és „érd el önma …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktatási intézményeknek lépést kell tartaniuk az új kihívásokkal...

HRcsemp

myBRAND - A hallgató fejlődése a Budapesti Metropolitan Egyetemen HR képzésének középpontjában

Az oktatás világa folyamatosan változik, és az oktat …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...