Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility INNO LAB | Budapesti Metropolitan Egyetem

INNO LAB

A Nemzeti Tehetségsegítő Program keretén belül 2020-ban megkezdődött az „INNO LAB” c. projekt, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Támogató) jóvoltából összesen 3 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az Információs Társadalomért Alapítvány, a Budapesti Metropolitan Egyetem és az erdélyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kooperációjában valósul meg. 

A program alapcélja a fiatalok Brand építésének támogatása: önmegvalósítás, önmenedzselés, önismeret és az önszabályozó tanulás fejlesztése, különös tekintettel a digitális attitűd, a soft skillek, a hallgatói élményút, a startup és a karrierstart területeire vonatkozóan. További cél a hazai, határon kívüli és nemzetközi fiatalok és oktatók tanuló közösségének, hálózatépítésének az erősítése, valamint a hazai KFI rendszerek, az innovációs környezet megismerése, gyakorlati tapasztalatszerzés. A programban 15 hazai és 5 határon túli kiemelt tehetségű fiatal hallgató kerül bevonásra. 

A projekt moduláris felépítésű, összesen 4 modulból áll. Minden modulhoz tartozik egy-egy előadás és az előadás elemeihez koherensen illeszkedő műhelymunka. A modulok témái: 1. A tehetségmenedzsment és a Brand-építés összefüggései, 2. Az önmenedzselő, innovációs és vezetői készségek és a Brand-építés összefüggései, 3. A kompetenciafejlesztés és a Brand-építés összefüggései, valamint 4. A digitális műveltség és a Brand-építés összefüggései. A modulokba a Sapientia hallgatói online kapcsolódnak be. Két modulban neves külföldi szakértők is megosztják értékes gondolataikat a hallgatókkal.

A program során tanulmányutakat is szervezünk, amelynek keretén belül egy-egy budapesti és vidéki inkubációs központ látogatására kerül sor. A projekt végül egy Startup Demo Day elnevezésű szakmai kiállítással zárul, amelynek keretében sikeres startupok mutatkoznak be, kerekasztal beszélgetés keretében beszélnek a tapasztalataikról, jó gyakorlatokat osztanak meg a bevont fiatalokkal. Végül a hallgatói csapatok bemutatják a műhelymunkák során előállított startup ötleteiket, amelyet egy szakmai zsűri értékel majd. 

A projekt munkanyelve az angol lesz. 

A projekt eredményei széles körben, számos fórumon disszeminálásra kerülnek.