Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Fenntarthatósági Tanulmányok Intézete | Budapesti Metropolitan Egyetem

Fenntarthatósági Tanulmányok Intézete

Intézetvezető: Dr. habil Szigeti Cecília

A fenntarthatóság a legegyszerűbben megérthető fogalom. Ha betartjuk az aranyszabályt, hogy azt tesszük mással, amit szeretnénk, hogy velünk tegyenek, már óriási lépést tettünk a fenntarthatóbb jövő felé.  A fenntarthatóság mindennapi hőse az is, aki elültet egy fát.  Minden egyéni cselekedet sokat számít.

Ugyanakkor a fenntarthatóság - ahogy a természeti és társadalmi környezet is- végtelenül komplex rendszer, aminek megértésén kutatók, tudósok ezrei dolgoznak évtizedek óta. Ha erről oldalról nézzük, még rengeteg tennivalónk van. 

A mi feladatunk: egyensúlyt teremteni. Megismerni a tudomány kérdéseit és kételyeit de megőrizni az egyéni tettek lendületét és örömét.

David Attenborough szavaival: "Senki sem fogja megvédeni azt, ami nem érdekli, és senkit sem fog érdekelni az, amiről soha semmi tapasztalatot nem szerzett." így az Intézet életében az elmélet és a gyakorlat szorosan együtt jár.

cszigeti@metropolitan.hu

Publikációk