Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Fenntarthatósági és Versenyképességi Kutatóintézet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Fenntarthatósági és Versenyképességi Kutatóintézet

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Metropolitan Egyetem között 2022-ben létrejött együttműködés eredményeképp az egyetemen Fenntarthatósági és Versenyképességi Kutatóintézet (FVKI) alakult. A kutatások fókuszában a zöld pénzügyek, a pénzügyi digitalizáció, globális és regionális megatrendek és a fenntartható felzárkózás állnak.

Az intézet keretein a 2022/2023-as tanévben belül 4 kutatócsoport, illetve 1 munkacsoport 38 kutatója Prof. Dr. Halmai Péter kutatási igazgató koordinációja mellett 25 tanulmányt dolgozott ki. 

A közgazdaságtudományi fókuszterület tanulmányait összefoglaló, továbbá azok tematikáját kiegészítő tanulmányokat tartalmazó Fenntarthatóság a közgazdaságtudományban” című kötet tervek szerint 2023. év folyamán jelenik meg. Emellett 8 tanulmány a Valóság című folyóiratban lesz olvasható.

Fenntarthatósági és Versenyképességi Kutatóintézet a fenntartható gazdaságtan témájában végez kutatásokat az alábbi kutató- és munkacsoportokban: 

I. Fenntartható felzárkózás intenzív gazdasági modellen keresztül kutatócsoport/ Gazdasági-társadalmi fenntarthatóság: tradíció és innováció munkacsoport 

II. Zöld pénzügyek kutatócsoport 

III. Eurázsiai konnektivitás és nemzetközi együttműködések kutatócsoport 

IV. Digitalizáció a pénzügyekben kutatócsoport 

  

 Prof. Dr. Halmai Péter kutatóprofesszor 
A Kutatóintézet tudományos igazgatója