Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility RUHACSERE, divatbemutató, kerekasztal beszélgetés | Budapesti Metropolitan Egyetem

RUHACSERE, divatbemutató, kerekasztal beszélgetés

  • Kezdődik
    2023. 04. 22. 11:00
  • Vége
    2023. 04. 22. 16:00
  • Helyszín
    Infopark I épület, Aula

Pártolod az újrahasznosítást, és imádsz turizni?

HOZD EL, ÉS CSERÉLD EL VALAMI MÁSRA!

Ruhacsere és divatbemutató a METU-n

Április elején a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében megvalósult ingyenes Ruhacsere esemény nagy sikert aratott. Rengeteg érdeklődő volt és sok ruha talált új gazdára. A fenntartható esemény nem áll meg, újra itt a RUHACSERE ideje.

Vannak olyan új vagy nagyon jó állapotú ruhadarabjaid, amik a boltban a fogason lógva nagyon jól néztek ki, jó volt a színük, de hazaérve már nem igazán érezted a te stílusodnak? Már egy éve érintetlenül lóg több ruha a gardróbodban és nagy eséllyel egy év múlva is ott fognak?

Április 22-én ingyenes rendezvény keretein belül megválhatsz a már nem hordott ruháidtól és új kincseket szerezhetsz be a fenntarthatóság jegyében.

Az esemény ideje alatt workshopokkal és divatbemutatóval várunk minden érdeklődőt.


Részletes program:

Infopark I épület, Aula

11:00 Kapunyitás (esemény kezdete)

11:00-16:00 Ruhacsere

12:00-12:45 BERLIN VONALBAN – FLOATING ART IN BERLIN

13.00-13:45 FERENCZ BORBÁLA (Borbala) előadás

14:00-14:30 DIVATBEMUTATÓ (korábbi felajánlásokból összeállított szettek, amelyek a bemutatót követően szintén hazavihetőek)

11:00-16:00 VARRÓ WORKSHOP (zöldséges-gyümölcsös zsákok régi függönyök, ágyneműk felhasználásával, maradék hibás anyagokból hajgumi, vászontáska és neszeszer készítése szabásminta alapján és nem kell tudnod varrni, mindenben segítséget kapsz) 

11:00-16:00 PATCHWORK WORKSHOP (patchwork felső készítése, szabásminta alapján, amihez bármilyen rugalmas anyagot is hozhatsz magaddal, ha szeretnéd saját anyagokkal dolgozni - régi pulóver, póló, leggings)

A workshopok nincsenek regisztrációhoz kötve, így a részvétel érkezési sorrendben és kapacitás függvényében tud megvalósulni.

Az esemény alatt egész nap rendelkezésünkre áll Dubrawszky Réka ruhatervező, aki segít a megfelelő darabok kiválasztásában.

Tudnivalók:

Hozd magaddal a feleslegessé vált tiszta, jó állapotban lévő ruháid, ékszereid vagy kiegészítőid az épület bejáratánál a ruhákat add le, majd válogass a már kihelyezett darabok közül.

Női-, férfi-, és gyermekruhák egyaránt jöhetnek.

Bármennyi ruhadarabot lehet hozni és vinni, de törekedj az egyensúlyra.

A ruhacsere során megmaradt darabok eladományozásra kerülnek a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete részére, akik szívesen fogadnak játék adományokat is. Aki teheti hozzon magával játékot és helyezze el a bejárat mellett lévő gyűjtődobozban. 

Az esemény ideje alatt a Partisan Coffee végig nyitva tart, így az étel és ital fogyasztás biztosított. 


Távozz boldogan új élményekkel és új ruhákkal!

Az eseménnyel kapcsolatban érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet:

ruhacsere.sel@gmail.com