Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Executive MBA for IT online kerekasztal beszélgetés | Budapesti Metropolitan Egyetem

Executive MBA for IT online kerekasztal beszélgetés

  • Kezdődik
    2024. 05. 28. 18:00
  • Vége
    2024. 05. 28. 19:30
  • Helyszín
    Online

EU AI Act, avagy hét betű, mely megváltoztatja az IT vezető munkáját?


Lassan a csapból is a mesterséges intelligencia (MI/AI) folyik, és egymást érik az MI tárgyú rendezvények az országban. MeetUp-unk nem szeretne a 101. ilyen céges rendezvény lenni, hanem egy nagyon speciális közönséget szólít meg: Azt gondoljuk, hogy az IT vezetők életére nagyon erősen hathat az MI és különösen fontos azt látni, hogy az EU-s szabályozás hogyan befolyásolhatja az IT vezető munkáját. A rendezvény nagyon fókuszáltan gyakorló IT vezetőket szólaltat meg, hogy osszák meg az érdeklődőkkel tapasztalataikat. 


A beszélgetés fő kérdései: 

Mit szabad és mit nem szabad az EU IT Act nyomán? 

Egy céges AI (MI) stratégia elemei 

Etikai aggályok és gátak 

Kockázatok 

Mit tegyek IT vezetőként? 

 

A beszélgetés alkalmával gyakorló szakemberek, a Budapesti Metropolitan Egyetem Executive MBA for IT szak jelenlegi oktatói és végzett hallgatói osztják meg gondolataikat online formában. 


Beszélgetőpartnerek: 

A beszélgetést levezetője Dr. Tarján Gábor, aki 2016 óta az Executive MBA for IT szak szakvezetője, többszáz IT vezető életét befolyásolta a Szak oktatóival közösen 2011 óta. Auditor, vezetési tanácsadó, és egyetemi oktató több évtizede. A természetes intelligencia megszállott kergetője (de még nem érte utol). 


Beszélgetőpartnerei: 

Nagy István Ottó, az Executive MBA for IT projektmenedzsment oktatója a szak megalakulása óta. Vezetési tanácsadó és egyetemi oktató több évtizede. Szakmai karrierje során folyamatosan kis és nagy változások menedzsmentjével foglalkozott, így most egyik fókuszterülete a mesterséges intelligencia okozta változások és azok “megzabolázása”. 

 

Hajdú Miklós, aki szakoktatóként 2012 óta az infrastruktúra fejlesztése és karbantartása elnevezésű tárgyat képviseli. Infrastruktúra üzemeltetési vezetőként az automatizált és intelligens megoldásokon alapuló IT üzemeltetés lelkes híve és alkalmazója. 

 

Papp Gergely IT tanácsadó (senior manager, technology consulting, EPAM), aki nagyvállalati IT vezetők számára végez stratégiai tanácsadói feladatokat. Fő szakterülete az Enterprise Architektúra irányítás fejlesztése pénzügyi szolgáltatóknál. Folyamatosan tanulmányozza az AI képességek határait és kutatja a felhasználási lehetőségeket. Szabadidejében nyílt forrású AI projekteken dolgozik. 

 

Dr. Szilágyi Gábor, egyetemi oktató, osztályvezető. Gépészmérnök, jogász, közgazdász. Tíz éve foglalkozik már műszaki, informatika jogi és gazdasági határterületek közötti kérdésekkel. Adattudomány MSc képzésben az Adatetika tárgy oktatója.  Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 


Tudj meg többet Executive MBA for IT szakirányú továbbképzésünkről!