Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Cranet konferencia a HR szakma kihívásairól | Budapesti Metropolitan Egyetem

Cranet konferencia a HR szakma kihívásairól

  • Kezdődik
    2021. 05. 12. 10:00
  • Vége
    2021. 05. 12. 16:00
  • Helyszín
    Az eseményt online tartjuk meg

Az emberierőforrás-menedzsment aktuális globális, regionális és helyi kihívásai és a COVID-19 címmel rendez egyetemünk online konferenciát május 12-én. 

Ha érdekel, hogy a pandémiás környezetben hogyan változtak meg a munkaerőpiaci szereplőket ért kihívások és milyen megoldások születtek azokra a gyakorlatban, akkor csatlakozz hozzánk május 12-én! 

konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az esemény weboldalán további hasznos információkat is megtalálsz: https://cranetconf2021.metropolitan.hu/  

 

Az eseményt Dr. Kiss Ferenc Ph.D a Metropolitan Egyetem Innovációs rektorhelyettese, egyetemi docense és prof. Dr. Poór József, közgazdaságtudományok doktora (DSc), egyetemi tanár a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Karán, professor emeritus (MATE), HSZOSZ elnöke és a BKIK Tanácsadási osztály elnöke és a KoronaHR kutató csoport vezetője, a Metropolitan óraadó oktatója nyitja meg. A megnyitó után a plenáris előadások témáiból egy kis ízelítő: 

Dr. Jarjabka Ákos PhD, Dr. Sipos Norbert PhD, Dr. Kuráth Gabriella PhD – Quo vadis felsőoktatás? A COVID tanulságai a felsőoktatásban dolgozók számára egy PTE felmérés alapján 

A COVID -19 vírus következtében a nem jelenléti (non-attendence) digitális oktatásra való átállás és a home-office jellegű munkavégzés jelentős változást jelentett a felsőoktatásban dolgozók, oktatók/kutatók és hallgatók életében. Milyen hatásai lehetnek a jövő felsőoktatására az ezidőszakban szerzett tapasztalatoknak? Dominánssá válik-e a digitális kompetenciák szerepe a felsőoktatásban dolgozók számára, vagy az oktatás minősége és a tudástranszfer továbbra is támaszkodni fog a szakmai kiválóság és hozzáértés eddig elfogadott értékeire? Milyen lesz a jövő felsőoktatása, miben szükséges változni és mi maradhat meg a megszokott munkahelyi létből? Ezekre a kérdésekre keresett empírián nyugvó válaszokat a FLOW kutatócsoport 2020-ban, a PTE alkalmazottak, oktatók és hallgatók megkérdezésével. 


Dr. habil Papp-Váry Árpád PhD és Dávid Ágnes 

Kihívásaink a pandémia idején – a Metropolitan Egyetem hallgatóinak és munkatársainak szemszögéből. Hogy lehetett helyt állni ebben a helyzetben, milyen megoldások váltak be, és melyek bizonyultak kevésbé hatékonynak. 


Dr. Szabó Katalin PhD 

Home office a koronavírus idején, pro és kontra, valamint várható trendek az otthoni munkavégzésről 


Dr. habil Dajnoki Krisztina PhD és Dr. habil Szabó Szilvia PhD  

HR kihívások pandémia idején – a KoronaHR országos kutatás eredményei 


Dr. András Klára PhD és Pajor Marianna  

Covid On People in – Tippek és trükkök a vállalati gyakorlat alapján 

Hogyan reagált és reagál jelenleg is az Egis pandémia helyzetben? 
Mi a zökkenőmentes működés biztosításának záloga? 
Milyen lehetőségeket rejt egy ilyen helyzet egyéni, szakterületi és vállalati szinten? 

 

Az esemény második felében összesen 6 szekcióülésen vehetnek részt az érdeklődők: Tanácsadás és K+F, Képzés és emberi viszonyok, Munkaerőpiac és foglalkoztatás, HRM kihívások és trendek, PhD I. és PhD II. 

Délután 15 órától az amerikai EriSanders tart záró plenáris előadást a HR menedzsment helyzetéről a Covid utáni világban.  

A konferencia programszervező bizottsága, valamint a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) kiemelten támogatja a fiatal kutatókat, Ph.D hallgatókat és egyetemi mester képzésben diplomázókat. A konferencia kiemelt partnerei a WOLTERS KLUWER Kiadó és a METU gondozásában megjelenő Új Munkaügyi Szemle szakmai könyv és publikációs díjait a konferencia záró plenáris programjában  dr. Hunyadi-Barta Zsuzsanna a HSZOSZ alelnöke, a METU vendégoktatója adja át virtuálisan. 
 
konferencia Dr. Kiss Ferenc PhD és prof. Dr. Poór József DSC beszédével ér véget.