Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ALUMNI HALLGATÓNK, NAGY GÁBOR GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES | Budapesti Metropolitan Egyetem

ALUMNI HALLGATÓNK, NAGY GÁBOR GONDOLATAI #METUALUMNISTORIES

Frissen indult sorozatunk, a #metuALUMNIstories a METU örökdiákjairól szól, akik értékes gondolataikat, emlékeiket osztják meg az egyetemmel és szakmai történetükkel kapcsolatban. Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanította őket? Hogyan definiálnák a sikert? Milyen kihívásokkal szembesülnek a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálják ezeket leküzdeni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a #metuALUMNIstories. Fogadjátok szeretettel Nagy Gábor történetét!         


 

Miért választottad a METU-t? Mikor és mit tanultál? Mi az első (vagy legemlékezetesebb) emléked az egyetemmel kapcsolatban?  

Azt mindig tudtam, hogy „gazdasági/marketinges dolgot” szeretnék csinálni. Így amikor választani kellett a továbbtanulás kapcsán, ellátogattam az összes szimpatikus budapesti felsőoktatási intézmény nyílt napjára, hogy a személyes benyomások alapján döntsek. A METU (akkor még BKF) tetszett a legjobban, így 2010 őszén ott kezdtem meg tanulmányaimat nemzetközi gazdálkodás szakon. 

 

A METU alatt/után hol helyezkedtél el, mi volt a feladatköröd? Azóta milyen szakmai kihívásokban volt részed, és hogyan lendültél túl rajtuk?  

Hálás vagyok az egyetemnek, hogy lehetőség volt olyan órarendet kialakítanom, ami lehetővé tette, hogy mellette is el tudjak járni dolgozni és tapasztalatot szerezni. Így már a tanulmányaim mellett is megfordulhattam olyan cégeknél, mint a Vodafone, az Invitel és a HD marketing, mint neves hazai marketingügynökség. Az itt megszerzett tapasztalataimat a diploma megszerzése után a RisingStack nevű startup cégnél kamatoztattam, ami egy kis garázscégből nagyon hamar százmilliós befektetést megszerző, nemzetközi piacra dolgozó céggé nőtte ki magát. Jelenleg szabadúszó SEO tanácsadóként dolgozom, és más kisebb hobbiprojektekkel kísérletezem. 

 

Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a gyorsan változó 21. században, és hogyan próbálod leküzdeni?  

Őszintén? Marketinges mivoltom ellenére nem tudom hova tenni a TikTok-ot övező őrületet. Egyébként kifejezetten élvezem a gyorsan változó környezetet, a szakmám (keresőoptimalizálás) is olyan, ahol létszükséglet a gyors alkalmazkodás, különben hamar lemarad az ember a konkurenciához képest. Ha olyan témakörről van szó, ami alapból is érdekel, kifejezetten szeretek új dolgokat tanulni. 

 

Mi a legnagyobb tanulság, amire a METU megtanított?   

Egyértelműen az, hogy nem vagyok egyedül. Mind a tanáraim, mind a szaktársaim között bármikor megtaláltam a segítséget, ha szükségem volt rá. A HÖK társaságában pedig olyan közösséget ismertem meg, akikre a mai napig örömmel gondolok vissza. A tagságom alatt az egyik legnagyobb projektem a Prezi Szakkör volt, ahol prezentációs elméleteket tanultunk és próbáltunk ki a gyakorlatban. A HÖK tagok lelkesedése és támogatása nélkül biztos vagyok benne, hogy messze nem kapott volna olyan pozitív visszhangot a rendezvénysorozat, mint ami végül a visszajelzésekben látszott. 


Mi az, ami motivál a nehezebb napokon?  

„Egy kicsit jobb lesz holnap.” Azaz, ha valamelyik napom nem pont úgy sikerül, ahogy tervezem, segít a tudat, hogy másnap ott egy új nap, amikor lehetőségem van változtatni a dolgokon. Mindegy, mennyire nehéz vagy rossz a napom, ez a tudat mindig segít.  


Számodra mi a siker definíciója?  

Az az érzés, amikor visszatekintek az elmúlt évekre, és úgy érzem, nincs olyan pont, amin változtatnék. Sokan sokféleképpen definiálják a sikert: pénzben, teljesítményben, elért eredményekben. Nekem az a hipotézisem, hogy nem feltétlenül egy konkrét ponthoz köthető, amit ha elér az ember, akkor nyugodtan hátradőlhet. A sikert inkább úgy értelmezem saját magammal szemben, hogy azt érzem, jó úton járok. Az úton pedig lehet és kell is célokat kitűzni, de akkor tekintem magam sikeresnek, ha úgy látom, az eddig bejárt útnak jó íve van, jó irányba visz majd tovább. A „jó”-t pedig úgy értem, hogy utólag sem változtatnék rajta, mert helyesnek tartom. 

2021. 11. 29.

Hírek

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora november 24-én, Debrecenben a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében.

dikfhlfhl

Együttműködés a határon túli magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke és …

Művészet
KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgatójának prezentációja a BME Művészeti Rezidenciaprogramban végzett munkájáról...

lsfkaégjdéjgé

KAOTIKUS (ÚJRA)TERVEZÉS

Vranek Hedvig Divat- és textiltervező mesterszakos hallgat&oacu …

Művészet
Művészet
IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériában

hfghfg

IN MEMORIAM D UEDD UDD

Kondricz Ákos Levente fotográfus hallgatónk önálló kiállítása a PaperLab galériá …

Művészet
Művészet
Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktatóink és hallgatóink színvonalas alkotómunkájának és pályázati eredményességének, amely egyben egyetemünk, képzéseink számára is kitüntetés...

aranyermescsemp

Pro Arte Aranyérmes hallgatónk és Mestertanár Aranyérmes oktatónk az OTDK kitüntettek között

A két aranyérem óriási elismerése oktat&oacut …

Művészet
Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében...

tdksajcsemp2

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai hallgatók körében

Nagy sikerrel zajlott a Tudományos Diákköri Konferencia az &U …

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizottság Ipar- és Vállalatgazdaságtan Albizottsága, Marketingtudományi Albizottsága és Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottsága évente Publikációs Nívódíjakat hirdet...

fdgjgfdjgfjf

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. OSZTÁLYÁNAK PUBLIKÁCIÓS NÍVÓDÍJÁBAN RÉSZESÜLTEK A MATE OKTATÓI-KUTATÓI

AZ MTA IX. Osztály Gazdálkodástudományi Bizotts&aacu …

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sajtóközlemény2023.11.22. (szerda)A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatási innovációi kivívták a világ egyik legrangosabb felsőoktatási szervezetének elismerését...

csempe5208

Rangos nemzetközi elismeréseket hozott az ősz a Budapesti Metropolitan Egyetemnek

QS Stars Minősítés és Reimagine Education Shortlist Sa …

Művészet
Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Flóra művészettörténésznek, a Művészet- és Designelméleti Intézet egyetemi docensének Lantos címmel könyve jelent meg...

lantoscsemp

Megjelent Dr. Mészáros Flóra könyve: Lantos monográfia

Egyetemünk oktatójának  Dr. Mészáros Fl&oa …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...