Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility VII. TEXHIBITION kiállításon a METU diákjai | Budapesti Metropolitan Egyetem

VII. TEXHIBITION kiállításon a METU diákjai

  • Kezdődik
    2023. 02. 03. 18:00
  • Vége
    2023. 02. 26. 19:00
  • Helyszín
    FUGA Budapesti Építészeti Központ – 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

Február 3-án ismét megrendezésre kerül a TEXHIBITION kiállítás, méghozzá a FUGA-ban.  

Az elmúlt hét évben a tárlat keretein belül több, mint 70 textiltervező majdnem 250 különféle minta- és színvariációból álló prototípus-kollekciója jött létreBüszkeséggel tölt el bennünket, hogy idén 2 alumni alkotónk mellett, 4 jelenlegi diákunkat is a kiállítók között köszönthetjük. 

Gratulálunk jelenlegi Textil mesterszakos hallgatóinknak - Bognár Bettinának, Györfi Angélának, Tóth Fanninak, Katona Dorottyának, emellett alumni Textil MA hallgatóink részvételének - Horváth Evelynnek és Kollár Ágnesnek. 


Hogyan indult? 

A TEXHIBIOTION-t Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textilművész valósította meg először 2015-ben. A kiállítással elsődlegesen arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire sok kiaknázatlan, kreatív lehetőség van a textiliparban és a benne dolgozó tervezőkben, művészekben. 

A kiállításra minden évben bemutatkozási lehetőséget kap egy-egy külföldi alkotó is, idén pedig a magyar–holland származású vizuális művészre, Lénárd Ilonára esett a választás. 

A részletes leírásért látogass el a FUGA hivatalos oldalára! 

A kiállítást megtekinteni február 26-ig van lehetőség, viszont a FUGA Központ hétfőnként és keddenként zárva tart.