Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility TEDx METU - A másik ösvény | Budapesti Metropolitan Egyetem

TEDx METU - A másik ösvény

  • Kezdődik
    2018. 07. 03. 18:30
  • Vége
    2018. 07. 03. 20:30
  • Helyszín
    MagNet Közösségi Ház / Budapest, Andrássy út 98.

A TEDx Budapest Metropolitan University és a MagNet Közösségi Ház bemutatja az őszi TEDx konferencia nyári beharangozóját:

A másik ösvény – mi tart vissza attól, hogy elindulj, és változtass?

Ahogy egy vicces mondás tartja: „Mindenki aggódik azon, hogy ha létezne az időutazás, akkor a múltban apró dolgokat megváltoztatva mekkora irányváltásokat okoznánk a jelenben. De azon miért nem gondolkodunk, hogy a jelenben mennyi mindent tehetnénk a jövő megváltoztatása érdekében!?”

Nem is gondolnánk, milyen apró lépésekkel el tudunk indítani változást, és mennyiféle módon tudunk segíteni a saját magunk vagy mások életén.

A Budapesti Metropolitan Egyetem őszi TEDx konferenciájának kísérő eseményén ezt a témát járjuk körül meghívott vendégeinkkel, akik nagyon különböző világokból érkeznek, de mindhárman ugyanabban hisznek: tudunk változtatni a minket körülvevő világon.

BESZÉLGETŐTÁRSAK 

Rózsa Magdolna
a Zuglói Tükörkép Műhely szociális munkása és szépségápolási szakembere a segítés egy egészen különleges formájának elterjesztésén dolgozik, mert azt tapasztalta, sokszor egészen másfajta támogatásra van szüksége az éppen nehéz helyzetben lévőnek, hogy elmozduljanak a holtpontról, és képesek legyenek az életüket rendbe tenni.

Papp Bojána
újságíró, rendező abban hisz, hogy ha a média- és a dokumentarista típusú figyelmet jól használnánk, akkor ezzel segíteni tudnánk azokon, akiknek nagy szükségük lenne támogatásra – és arra, hogy kapcsolatot létesíthessenek másokkal.

Szigethy Alexandre
9 nyelven beszélő világpolgár, egyetemista szerint az, hogy kommunikáljunk egymással, fontosabb, mint az, hogy milyen tökéletességgel vagyunk képesek kommunikálni. Azt gondolja, hogy a világ jobb hely lenne, ha többet beszélgetnénk egymással, és a gátlásaink leküzdésével új lehetőségeknek nyitnánk ajtót.

Moderátor:
Szűcs Gergely (METORIKA, tavalyi TEDxMETU előadó)


Téged is várunk, ha ...
... régóta gondolkodsz azon, hogy jó lenne másoknak segíteni, de nem tudod, hogyan.
... érdekel, hogyan lehet elindítani egy mozgalmat.
... szeretnél változni vagy változást elindítani.
... szívesen megismernél új nézőpontokat, embereket.


JEGYÁRAK

1490 Ft // Normál jegy
4900 Ft // Kombinált jegy // A másik ösvény c. kísérőesemény + TEDxBudapestMetropolitanUniversity - Sok/k/színűség (10.25., Uránia Nemzeti Filmszínház)

További információk és jegyvásárlás